Groenstrook Burgemeester Freijterslaan aangepakt

Foto:

Het compact stukje bos gelegen aan de Burgemeester Freijterslaan, pal naast Christiaan Liebau BV, wordt de komende weken samen met buurtbewoners opgeknapt.

Het terrein is aangemerkt als potentiële bouwlocatie en is in de loop der jaren overwoekerd geraakt. Er zijn nog geen concrete bouwplannen en daarom is besloten terrein op te knappen.

Er is er een plan gemaakt waarbij zoveel mogelijk groen en bomen behouden blijven. Zo worden alleen de slechte en dode bomen verwijderd. Onder andere de statige beuk, de plataan, verschillende eiken en het elzenbos blijven gespaard. De boomstammen van gekapte bomen worden hergebruikt als afscheiding van wandelpaden. Verder halen we de huidige grondbegroeiing en overwoekeringen, die vooral bestaan uit bramenstruiken, weg. Zo krijgt het bos weer karakter, creëren we doorzicht en meer lichtinval. Verder leggen we wadi’s aan. Dit zijn plekken waarin teveel regenwater tijdelijk wordt opgevangen. En tussen de bomen creëren we mooie open plekken met bloemen en planten, die weer insecten en vogels aantrekken.

'

Reacties

article
53626
Het compact stukje bos gelegen aan de Burgemeester Freijterslaan, pal naast Christiaan Liebau BV, wordt
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/gemeente/53626/groenstrook-burgemeester-freijterslaan-aangepakt/
2018-02-28T08:31:10+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2017/01/11174532/traffic-sign-1443060_1280.jpg
gemeente