Werkzaamheden parkeergarage Nieuwe Markt

Foto: Gemeente Roosendaal

De werkzaamheden zijn deze week gestart met het aanpassen van de ingang van de parkeergarage de Nieuwe Markt en gaan verder met de aanloopstraten Tussen de Markten, Dr. van Dregtstraat, Raadhuisstraat en Laan van België. De verwachting is dat de werkzaamheden eind april 2019 zijn afgerond.

Eerste fase: ingang parkeergarage Nieuwe Markt

Het aanpassen van de ingang van de parkeergarage de Nieuwe Markt door de Firma Schapers B.V behoort tot de eerste fase. Een deel van de werkzaamheden combineren we met het werk aan de centrumring, de kruising met de Raadhuisstraat. Hierdoor wil men onnodige overlast en vertraging voorkomen. Vanaf de Nispensestraat krijgt de ingang van de parkeergarage roodkleurige printasfalt in klinkervorm. De voetpaden aan weerszijden van de in- en uitritten van de parkeergarage krijgen gebakken klinkers. Ook wordt de in- en uitgang gewijzigd door een gedeeltelijke overkapping (overkluizing). Hierdoor is er ruimte voor extra groen. Er worden boom- en plantvakken en zitelementen aangelegd. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met september 2018. Dit is afgestemd met Collectief Roosendaal.

Binnenstad blijft bereikbaar

Tijdens het werk blijft er altijd een rijstrook van de parkeergarage Nieuwe Markt open. Prioriteit bij alle werkzaamheden is dat bewoners, ondernemers aan de Nieuwe Markt goed bereikbaar blijven. Tijdens de openingstijden van de winkels begeleiden verkeersregelaars het verkeer. Buiten openingstijden regelen stoplichten boven en onder aan de toegang van de parkeergarage het verkeer. Het verkeer richting het centrum wordt zoveel mogelijk naar de omliggende parkeergarages geleid. De omleidingsroute geven we aan via (matrix)borden en LED schermen bij de op- en afritten naar de A58 en A17. We hopen de hinder van de werkzaamheden hiermee zoveel mogelijk te beperken.

Vijf fasen van juli 2018 tot april 2019

De uitstraling van de Nieuwe Markt wil de gemeente doortrekken naar de straten die op de markt uitkomen. De aanloopstraten Nieuwe Markt worden in vijf fasen aangepakt. De actuele planning en bijbehorende omleidingsroute staan op de website van de gemeente Roosendaal.

'

Reacties

article
55848
De werkzaamheden zijn deze week gestart met het aanpassen van de ingang van de parkeergarage de
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/gemeente/55848/werkzaamheden-parkeergarage-nieuwe-markt/
2018-07-04T14:32:46+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/07/04142945/bijlage-persbericht-art-impression-ingang-parkeergarage.jpg
gemeente