Boetes voor dumpen afval

Foto: redactie

Toezichthouders van de gemeente Roosendaal onderzochten met regelmaat diverse illegale afvaldumpingen. Dat leidde de afgelopen twee weken tot zes bekeuringen. De overtreders kregen ieder een bekeuring van € 104,-. Een grote afvaldump in het buitengebied leverde de dader een boete van maar liefst € 389,- op.

Het ging in de meeste gevallen om weggooien van afval naast de ondergrondse afvalcontainer, het achterlaten van afval in het gemeenteplantsoen en om het dumpen van een grote hoeveelheid afval in het buitengebied. Verder kreeg een overtreder proces-verbaal omdat hij restafval in de GFT-container aanbood. Deze man had dat al eerder gedaan en was daarover aangesproken. Hij wist dus dondersgoed dat hij fout zat.

Bewijs

De bekeuringen vielen op de locaties: Oliemolen, Dr. Heijptstraat, Elisadonk, Azurietdijk, Euklaasdijk en Nispenseweg (buitengebied nabij Sportpark Vierhoeven). De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) komen dit soort afvalhufters op verschillende manieren op het spoor, bijvoorbeeld door verklaring van getuigen, camerabeelden, een buurtonderzoek, genoteerde kentekens en/of sporen tussen het afval. Om te zien wie de vervuiler is, mogen zij zakken en dozen open maken. “We zien regelmatig dat er zakken naast de container staan, terwijl die nog lang niet vol zit. Ook komen we grof afval, zoals oude tuinmeubelen, hout en puin tegen naast de afvalcontainers. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.” aldus de BOA’s

Afval inleveren

De toezichthouders van de gemeente Roosendaal blijven streng controleren en optreden tegen afvaldumpers. Zeker met de huidige warmte leidt gedumpt afval tot problemen van stankoverlast en ongedierte. Daarnaast geeft het beslist geen aantrekkelijk straatbeeld. Wanneer u afval naast de containers aantreft, kunt u hiervan een melding maken met behulp van de Buiten Beter app.

'

Reacties

article
56143
Toezichthouders van de gemeente Roosendaal onderzochten met regelmaat diverse illegale afvaldumpingen. Dat leidde de afgelopen twee
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/gemeente/56143/boetes-dumpen-afval/
2018-07-18T12:02:20+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2015/05/150513-Stadskantoor-e1431470970640.jpg
gemeente