Uitreiking 1e exemplaar van Global Goals

Foto: Pixabay

Op woensdag 10 oktober 2018 zullen de eerste exemplaren van ‘Global Goals in de praktijk’ worden uitgereikt aan wethouder Klaar Koenraad van gemeente Roosendaal en aan de coördinator van Steunpunt Mantelzorg Steenbergen Joyce Joosen.

’s Middags vanaf 15.00 uur zal de auteur van deze nieuwe uitgave aanwezig zijn in het centrum voor cultuur- en milieueducatie MEC Roosendaal.

17 doelen, 169 targets en 230 indicatoren

De Agenda 2030, waaraan Nederland zich heeft gecommitteerd als lidstaat van de VN, is er voor iedereen. Maar 17 doelen, 169 targets en 230 indicatoren, hoe leg je dit uit aan iemand voor wie Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen geen dagelijkse kost zijn? Wat kunnen overheidsinstellingen ermee? Van waterschappen tot ministeries en van provincies tot gemeenten? Of hoe worden de allerkleinsten en jongeren op scholen geïnspireerd met een positief beeld voor de toekomst en een basis voor een betere wereld? En waar kan de burger of vrijwilliger naartoe in een wijk, dorp of stad? Welke rol ligt er voor MVO-bedrijven en politici? Het zijn vragen die nog te vaak onbeantwoord blijven met het gevolg dat de Agenda 2030 ‘even’ opzij wordt gelegd.

Met ‘Global Goals in de praktijk’ wordt het eenvoudiger. Auteur Claudia Koole is sinds 2008 endorser van het Earth Charter, het Handvest van de Aarde. Ze heeft het SDG Charter ondertekend dit jaar en is aangesloten bij SDG Nederland Community. Na jarenlang onderzoek en werk is dit simpele handboek klaar, in kalendervorm, met een 8-stappenplan en honderden erkende (inter)nationale dagen met een vrije interpretatie van Sustainable Development Goals (SDGs). Iedereen kan ermee aan de slag om samen op weg te gaan voor wereldverbetering waarbij Global Goals een belangrijke rol spelen. Het is een positief gegeven dat goede doelen meer slag- en daadkracht krijgen voor de Agenda 2030.

Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober 2018, zal het eerste exemplaar ‘Global Goals in de praktijk’ worden uitgereikt aan wethouder Klaar Koenraad van gemeente Roosendaal in de Duurzaamheidswinkel aan het Roselaarplein 6 te Roosendaal om 9.30 uur. Als surplus staat op de Oude Markt in Roosendaal de Grondstoffenbus van afvalverwerkingsbedrijf Saver waar tevens een fotomoment zal zijn. Daarna rijdt de auteur door naar Vraagwijzer aan de Fabrieksdijk 6 in Steenbergen om 10.30 uur aanwezig te zijn en een exemplaar uit te reiken aan Joyce Joosen, coördinator Steunpunt Mantelzorg Steenbergen. Zij wordt vergezeld door twee studenten van de Avans Hogeschool Breda die begeleider zijn van Superkids Mantelzorg Steenbergen, waarvoor de eerste activiteit volgens ‘Global Goals in de praktijk’ plaatsvindt dit najaar 2018.’s Middags van 15.00 -16.30 uur is er een korte presentatie over SDGs, vanuit ‘Global Goals in de praktijk’, in MEC Roosendaal aan de Dennescheerderdreef 11 in Roosendaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen