Daniek de Haan wordt nieuwe gast van de burgemeester

Foto: Gemeente Roosendaal

Daniek de Haan wordt de nieuwe gast van burgemeester Jacques Niederer. Ze volgt de opleiding Zorg en Welzijn van het VMBO aan het Da Vinci College.

Daniek is 14 jaar oud en woont in Roosendaal. Burgemeester Jacques Niederer heette haar donderdag 24 januari 2019 van harte welkom in het Stadskantoor in Roosendaal. Daniek wordt donderdag 31 januari a.s. voorgesteld aan de gemeenteraad en officieel geïnstalleerd.

Activiteiten

Daniek de Haan gaat het komende half jaar kennis maken met het ambt van burgemeester. Ze maakt tijdens die periode kennis met het lokale bestuur, de plaatselijke politiek, overheidsdiensten (zoals politie en brandweer). Ze vervult daarnaast samen met de burgemeester representatieve taken en is aanwezig bij belangrijke momenten en evenementen.

Haar reactie: “Ik zie deze meeloopstage als een mooie kans, iets wat je niet snel meemaakt en pak deze dan ook met twee handen aan”.

Inkijkstage

De ‘Gast van de burgemeester’ is een idee van burgemeester Jacques Niederer, waarbij een leerling uit het Roosendaalse voortgezet onderwijs zes maanden lang met de burgemeester meeloopt. Het is een soort inkijkstage waarbij bestuur, politiek en jonge mensen met elkaar in contact komen. Het biedt hen mogelijkheden om zienswijzen met elkaar te delen en elkaar door de ogen van de ander te laten kijken. Daniek de Haan is de laatste gast van burgemeester Jacques Niederer, gezien zijn vertrek later dit jaar.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Burgemeester Jacques Niederer: “Ik vind het altijd erg leuk om een nieuwe gast te mogen begroeten. Ik heet Daniek dan ook van harte welkom. Ze is mijn zestiende gast op rij. Ook via de frisse blik van Daniek krijg ik inzicht in hoe jonge mensen kijken en denken. Andersom hoop ik mijn gasten te interesseren voor de politiek en het bestuur.”

Zestien gasten

Daniek de Haan volgt Anne Boelen op. Anne heeft inmiddels afscheid genomen.
De afgelopen jaren waren Gast van de burgemeester:
1. Tessa Dik (Gertrudis College)
2. Kiona Huisman (Jan Tinbergen College)
3. Paul Vissers (Norbertus College)
4. Demi Hendrikx (Da Vinci College)
5. Bram van Arendonk (Gertrudis College)
6. Marloes van Wezel (Jan Tinbergen College)
7. Britte Oskam (Norbertus College)
8. Safae Allali (Da Vinci College)
9. Sanne Uijtdehaag (Gertrudis College)
10. Soumia Achatibi (Jan Tinbergen College)
11. Lars Hermus (Nobertus College)
12. Esmeralda Kuijpers (Da Vinci College)
13. Bart Hop (Gertrudis College)
14. Nikki Tjassens Keiser (Jan Tinbergen College)
15. Anne Boelen (Norbertus-Gertrudis Lyceum)
16. Daniek de Haan (Da Vinci College)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen