Vieringen 75 jaar bevrijding in de gemeente Roosendaal

Foto: Pixabay

Dit jaar is het 75 jaar geleden, dat de stad en dorpen van de gemeente Roosendaal werden bevrijd en wel in de periode van 26 tot en met 30 oktober 1944.

Ter gelegenheid is er onder regie van het comité ‘Herdenken en Vieren’ een programma samengesteld van 25 tot en met 31 oktober a.s. Daarbij vindt er zowel in de stad als in de 5 dorpen een herdenking plaats op de dag het dorp en de stad bevrijd is. Tijdens die herdenkingen zal burgemeester Han van Midden namens het gemeentebestuur en de inwoners van de gemeente Roosendaal een krans leggen.

De organisatie van die herdenkingen is in handen van de plaatselijke Oranjecomités of Oranjestichtingen. Daarnaast vindt er nog tal van andere activiteiten plaats, zoals onder andere een speciale bevrijdingseditie van Tapage, een culturele avond ‘Vier de Vrijheid, een tentoonstelling in het Tongerlohuys, Re-enacting in de tuin van het Tongerlohuys en het bevrijdingsconcert. Ook is de bestaande gedichtenroute uitgebreid en is er een bevrijdingsfietsroute samengesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen