Subsidie voor inbraakpreventie Roosendaalse koopwoningen

Foto: Pexels

Het is weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor inbraakpreventie bij koopwoningen. Deze subsidieregeling is bedoeld om preventieve maatregelen tegen inbraak in en rond woningen te nemen.

Preventie draagt bij aan minder inbraken, zo meldt de gemeente Roosendaal.

Spelregels voor de aanvraag

Stevig hang- en sluitwerk, goede verlichting en andere preventieve middelen zijn daarbij een belangrijke voorwaarde. Het kost een inbreker namelijk meer tijd om een goed beveiligde woning binnen te komen. En dus slaan inbrekers een woning met goede beveiligingsmaatregelen liever over. Inbrekers hebben namelijk een hekel aan lawaai, licht en lang werken.

Alle particuliere woningeigenaren in Roosendaal, Heerle, Moerstraten, Nispen, Wouw en Wouwse Plantage komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten van inbraakbeveiliging. Met deze subsidie kunnen eigenaren 50% van de kosten terugkrijgen die gemaakt zijn voor het verbeteren van het hang- en sluitwerk. Zij kunnen tot een maximum van € 250,- vergoed krijgen. Uiteraard zijn er wel een paar spelregels, die te vinden zijn op: roosendaal.nl/inbraakpreventie. Zo geldt de Roosendaalse subsidie voor alleen de aanschaf van PKVW-gecertificeerd materiaal, wat garant staat voor kwalitatief goed en stevig hang- en sluit werk. De afkorting PKVW staat voor Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Samen inbraken voorkomen

Burgemeester Han van Midden zegt hierover: “In het eerste half jaar van 2020 is er 98 keer ingebroken in de gemeente Roosendaal. En dat is 98 keer teveel, want een inbraak betekent stress, ergernis, boosheid en veel gedoe voor de gedupeerden. Goede inbraakpreventie houdt inbrekers buiten de deur. Ik hoop dat deze subsidie een extra stimulans is om samen inbrekers weg te houden uit onze gemeente.”

Aanvraagformulier

Bij inbraakwerende materialen kunt u denken aan goede (extra) sloten, raamboompjes, deurspionnen, kierstandhouders, barrièrestangen, schrikverlichting, alarmsystemen, secu-strips etc. Het aanvraagformulier om gebruik te maken van deze subsidieregeling staat op de website van de gemeente Roosendaal. Voor deze subsidie geldt wel op = op. De omvang van de subsidieregeling is voor 2020 vastgesteld op € 30.000,-

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen