Gemeente helpt ondernemers bij de aanvraag van subsidie voor zonnepanelen

Foto: Pixabay

Deze week start in Roosendaal het project ‘Zon op Bedrijfsdaken’. Dit houdt in dat de gemeente bedrijven gaat helpen met het aanvragen van de zogenaamde Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++)-subsidie.

Met die subsidie worden zonnepanelen op bedrijfsdaken nóg aantrekkelijker als energiebron. Het onafhankelijk energieadviesbureau ECONNETIC gaat de gemeente daarbij helpen. ECONNETIC adviseert bedrijven over de voor hen meest aantrekkelijke opties, en helpt met de subsidieaanvraag. Vanaf 24 november worden de subsidies ‘opengezet’, en het is zaak om dan zo snel mogelijk de aanvragen ingediend te hebben om ervoor in aanmerking te komen, voordat de subsidiepot weer leeg is.

Doelstelling in 2021

Wethouder Klaar Koenraad: ”De gemeente Roosendaal heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat blijkt onder andere uit de doelstelling om in 2021 14% hernieuwbare energie op te wekken. In 2050 moet Roosendaal zelfs helemaal energieneutraal zijn. Dit project, Zon op Bedrijfsdaken, waar de subsidies dus binnenkort beschikbaar voor zijn, moet daaraan bijdragen. Om zoveel mogelijk bedrijven te kunnen laten profiteren helpen we Roosendaalse ondernemers met de aanvraag, onder begeleiding van adviesbureau ECONNETIC.”

Gratis advies

Op 24 november opent de najaarsronde voor het aanvragen van de SDE++-subsidie. Een belangrijk moment, want als de subsidie wordt toegekend, verzekert een ondernemer zich van 16 jaar lang financiële steun. Omdat veel ondernemers drempels ervaren bij het nemen van stappen heeft de gemeente energie adviesbureau ECONNETIC gevraagd ondernemers hierbij te helpen. De experts van ECONNETIC helpen ondernemers op weg naar een lagere energierekening. Een eerste inventarisatie van de mogelijkheden kost de ondernemer niks.

SDE++

De subsidie Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++) is een nieuwe regeling ter vervanging van de SDE+-subsidie. Deze nieuwe regeling beperkt zich niet enkel meer tot duurzame energieproductie, maar gaat zich ook richten op CO2-reductie. Des te meer reden om de aanvraag voor zonnepanelen op dak nog dit jaar te doen.

Onafhankelijk advies

ECONNETIC brengt het bedrijfspand in kaart en komt met een reëel advies, gebaseerd op expertise en deskundigheid. En dat gaat verder dan alleen advies over de subsidie. Ze adviseren ook over financieringsmogelijkheden, het verhuren van daken voor installaties of over verzekeringen. Als de ondernemer of organisatie besluit mee te doen, dan begeleidt ECONNETIC hen met de SDE++-subsidieaanvraag en ze starten de stapsgewijze realisatie van het project. Ondernemers worden daarbij maximaal ontzorgd.

Op tijd aanvragen!

Het aanvragen van SDE++-subsidie is de eerste stap naar verduurzaming van bedrijfspanden. De najaarsronde voor de subsidie opent op 24 november. Het indienen van een aanvraag vraagt tijd, dus zaak voor ondernemers om in actie te komen. Ondernemers op Majoppeveld kunnen contact opnemen met parkmanager Pieter Wierckx via telefoonnummer: 06 – 83 57 69 99.

  • Meer informatie is te krijgen bij Corné Zwarteveld van ECONNETIC op telefoonnummer: 06 – 18 20 76 85. Of via de website: zonopbedrijfsdaken.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden