Speciale kermis-mis tijdens Roosendaalse kermis

Foto: Gemeente Roosendaal

Op zondag 5 september a.s. vindt de traditionele kermis kerkdienst plaats. Dat is een jaarlijks terugkerende traditie tijdens de Roosendaalse kermis.

Een speciale aalmoezenier voor circussen, binnenvaart en kermissen (in de hele Benelux) verzorgt deze rooms katholieke mis. Ieder jaar komen er veel kerkbezoekers naar deze speciale kerkdienst. Veelal hebben de bezoekers een kermis achtergrond.

Normaliter wordt deze kermis-mis gehouden bij de botsauto’s. Op de vloer van de attractie worden dan stoelen geplaatst en ook de geparkeerde botsauto’s doen dienst als zitplaats. Helaas zijn de botsauto’s dit jaar niet aanwezig op de Roosendaalse kermis. Dat heeft te maken met het feit dat de kermis door de corona-maatregelen een ‘doorstroom evenement’ moet zijn.

Om die reden vindt de kerkdienst dit jaar plaats in de Onze Lieve Vrouwekerk op de Kade. De mis start om 10.30 uur. Kermis-aalmoezenier Bernhard van Welzenes leidt de dienst en wordt daarbij bijgestaan door pater Marc Lindeijer, pastoor van Roosendaal. Er zijn in de kerk 140 plaatsen beschikbaar. Vanzelfsprekend worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen.

Reacties

Cookieinstellingen