Parcours van De Draai 4 kilometer langer

Foto: Rob Hagenaars

Een nieuwe naam én een nieuwe koers voor De Draai voor zondag 30 en maandag 31 juli.

‘We willen een échte wedstrijd zijn’, zegt Sander van Peer, voorzitter van De Draai. Een wedstrijd die ergens over gaat en niet meer een traditioneel criterium. Dus geen duur ingekochte renners meer maar ploegen uitnodigen die graag een échte wedstrijd willen rijden. Dus rijden de profs dit jaar een koers over 120 km. Neergezet met een sterk rennersveld van Worldtour en (Pro-)Continentale ploegen die gaan strijden om een rijk gevulde prijzen- en premiepot.

Ploegen die alles op alles zetten om op het juiste moment hun mannetje op de juiste plek te laten zijn. Ploegen die er voor willen gaan en er een heuse wedstrijd van willen maken.

Het parcours van de profwedstrijd is nieuw. Ruim vier km langer dan voorgaande jaren maar zodanig ingericht dat de renners toch nog zo’n 30 keer over de Kade komen zodat de fans en liefhebbers van de wielerkoers ruimschoots aan hun trekken komen. Voordat de koers van start gaat, zullen de renners en ploegen aan het publiek worden voorgesteld. Dit gebeurt op het podium naast de jurybus op de Kade.

Niet alles is nieuw. Het vertrouwde wielerplein is gebleven en is gesitueerd op het EKP parkeerterrein direct naast de ingang bij de Schuiven. Hier verzamelen zich de wielerploegen, wielermerken en activiteiten rondom de wielersport. Jong en oud kan hier een kijkje nemen achter de schermen van de wielersport.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen