Dynamo turnsters naar Malta

Foto: Dynamo Roosendaal

De turnsters van Dynamo zijn weer terug van hun turnweekend in Malta.

Op vrijdag 7 juli begon onze reis naar Malta met negen turnsters en hun twee coaches. Met twee busjes en een luxe auto reden we richting Schiphol, waar we wachtten op turnvereniging Kunst en Kracht uit Tilburg die met ons meeging. Zij waren met drie turnsters en twee trainsters. Om 5:05 gingen we de lucht in en na een korte busreis kwamen we om 08:00 aan in het warme Malta.

We zijn gelijk het zwembad in gedoken. Na een rustperiode hebben we ons klaargemaakt voor de podiumtraining. De zaal was mooi groot en alles ruim opgezet als in een ware arena. Het was wel warm maar de turnsters konden hier goed mee omgaan. ’s Avonds werden we weer opgehaald en hebben we gegeten om daarna snel de nachtrust op te zoeken. De volgende dag stond voor de eerste groep turnsters nl. hun wedstrijd op het programma. Als eerste was dit Rebekka Hoek die uitkwam bij de Senioren Ere divisie, dus FIG. Zij begon prima op sprong (goud) en brug (zilver) maar moest de balk helaas twee keer voor tijd verlaten. Toch wat last van op andere tijden eten, de warmte en weinig rust. Al met al geen groot probleem want we zullen die strijd altijd professioneel afmaken. En dat deed ze. Met een mooie vloeroefening (goud) sloot zij als eerste een wedstrijd in Malta af en mocht het allround goud in ontvangst nemen. Kleine, jonge turnsters uit andere landen wilden zelfs met haar op de foto…fans dus voor haar…Amazing! vonden ze het. Daarnaast kregen we nog complimenten over de turnpakken, het mooie turnen en de super geschroefde tzukahara van Manouk.

De volgende die aantraden was een team die Juniore FIG zouden turnen. Een hele uitdaging want hierin hebben we zelf een jeugd N2 (Jasmina Vaarnold) en een Jeugd 1 e divisie (Cato Graswinckel) ingezet. Dit omdat we ook graag met teams mee wilden doen en zij vonden dat een hele eer om samen met Manouk Haast een team te vormen. Zij turnden zich samen zelfs naar het goud toe. Een topprestatie! Daarnaast behaalde Jasmina allround het zilver en goud op sprong. Manouk pakte het goud allround alsook op sprong, balk en vloer en brons op brug. Dat zijn mooie prestaties en zo sloten we een leuke eerste wedstrijddag af. In de avond hetzelfde ritueel als de dag ervoor. Op zondagochtend hadden we een jarige, Manouk werd 15 jaar. Vandaag ook weer een team (Esmee Kools, Lonneke de Bot, Chayenne Kromoredjo en Joëlla Vermeulen) aan de bak, nu in een C categorie waarin wel 130 deelneemsters zaten over 3 leeftijdscategorieën. Een aantal maakten wel her en der wat kleine foutjes. Scores waren tussendoor niet zichtbaar dus werd het afwachten geblazen. We hebben veel goede turnsters gezien, maar ook veel toestelspecialisten. Allround bleken onze dames het dus helemaal niet verkeerd te doen samen en heel verrassend werden ze in dit grote veld zelfs derde. Chayenne werd allround ook nog tweede en pakte ook nog goud op sprong en vloer en brons op brug. Esmee pakte het goud op sprong.

Iefke Jacobs was er tijdens dit weekend ook bij. Helaas kon zij vanwege een blessure zelf niet mee turnen, maar heeft ze haar turnvriendinnen super goed aangemoedigd. Een ervaring om nooit te vergeten. Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan dit fantastische weekend. Bedankt!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen