Fixed Gear Race tijdens De Draai

Voor het eerst zal , in samenwerking met NL Crit Series, een Fixed Gear race georganiseerd worden tijdens De Draai waarbij de wereldtop deel zal nemen.

Fixed Gear is een spectaculaire en snel groeiende discipline in de wielersport. De oorsprong van deze discipline ligt in de jaren ’90 in grote steden als New York en London, waar een subcultuur ontstond uit de grote populatie van fietskoeriers. Zij begonnen met het organiseren van kleine, informele wedstrijden, rijdend op baanfietsen met één vaste versnelling.

Inmiddels is Fixed Gear ontwikkeld naar een zeer kleurrijk en internationaal peloton van renners en rensters. De befaamde Red Hook Crit wedstrijden zijn wedstrijden op topniveau in Brooklyn, Barcelona en Milaan. Fixed Gear staat direct vanuit het vertrek garant voor 45 minuten non-stop koers op topniveau! Omdat Fixed Gear renners vanuit het startschot direct maximaal moet kunnen presteren, wordt een zogenaamd warm- up area ingericht waarin alle renners zichzelf op “de rollen” kunnen warmrijden.

Absolute wereldtop naar Roosendaal

We zijn supertrots te kunnen melden dat de absolute wereldtop van fixed gear renners acte de présence geeft op De Draai in Roosendaal op maandag 31 juli. Met maar liefst 12 nationaliteiten waaronder USA, Mexico, UK, Slovenië, Frankrijk, Spanje. Check out de Fixed Gear Riders list op www.dedraai.nl. Het startschot klinkt op maandag om 16.50 uur waarna er 45 minuten lang keihard gereden gaat worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen