Roosendaalse jeugd ook afgelopen zomer in beweging

Foto: Sportservice Noord-Brabant

Voor het tweede jaar op rij heeft Sportservice Noord-Brabant (SSNB) een zeer divers sportprogramma aangeboden tijdens de zomervakantie. De Roosendaalse jeugd in de leeftijd 6 t/m 12 jaar heeft zich massaal ingeschreven hiervoor!

Meer dan 400 aanmeldingen kwamen binnen voor de 24 verschillende sport en spel activiteiten.

Stijgende lijn

Na een succesvolle eerste Summerfun, met 152 deelnemers, kwam SSNB dit jaar met een tweede, nog uitgebreidere editie. “Veel kinderen die niet op vakantie gaan of veel stilzitten tijdens de zomerprogramma proberen wij in beweging te krijgen”! Aldus Jerome de Clercq buurtsportcoach van SSNB. “Vorig jaar zagen we al dat de vraag naar een dergelijk programma er was, en daar hebben we dit jaar met succes op doorgeborduurd”.

Groot programma
Vier keer per week was er ergens in Roosendaal een activiteit van Summerfun te vinden. Deelnemers hebben kunnen kiezen uit een ochtend- middag- of dagprogramma. Er waren dus 24 activiteiten deze zomer. “Er is dit jaar gekozen voor klassieke sporten en spellen, maar ook voor activiteiten die kinderen niet zo snel zullen doen”, zo spreekt Demy Weertman van SSNB. “Farm bootcamp, apenkooi, minigolf, bowlen, bosspelen en nog veel meer leuke activiteiten stonden op de agenda deze zomer”.

Tevreden
Martijn Gommeren coördinator van de buurtsportcoaches in Roosendaal kijkt tevreden terug op deze zomer. “Vanwege de verschuivingen in het basisonderwijs hebben we in het afgelopen jaar veel vakdocenten gym kunnen plaatsen op basisscholen en is ons team dus flink gegroeid. Daardoor hebben we tijdens de zomer ook genoeg personeel gehad om dit grote sportprogramma tot een succes te kunnen brengen”. De Roosendaalse jeugd heeft laten zien ook tijdens vakantieperiodes in beweging te willen blijven en dus gaan we volgend jaar weer voor de dubbel”! Aldus Martijn Gommeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen