‘ALL stars’ spelen Walking Football wedstrijd tegen NAC Breda

Foto: Sportservice Noord-Brabant / DVO'60

Sinds vorig jaar is Walking Football een heus begrip in Roosendaal. Sportservice Noord-Brabant (SSNB) organiseert in samenwerking met voetbalvereniging DVO’60: Walking Football.

Elke woensdagochtend is er bij DVO’60 Walking Football in Roosendaal. 60 plussers kunnen op een laagdrempelige en leuke manier toch deze eeuwenoude volkssport blijven beoefenen. Piet van Osta, die al sinds 1972 lid is van DVO, zag deze activiteit helemaal zitten en stelde daarom de accommodatie beschikbaar voor SSNB om hier Walking-Football mogelijk te maken voor de senioren.

Training

Onder leiding van voetbaltrainer Reinald Boeren van SSNB krijgen de deelnemers voor een klein bedrag een leuke training met achteraf een bakje koffie of thee. Reinald die aangeeft een enthousiaste groep te hebben moet toch af en toe de deelnemers op de vingers tikken omdat ze gaan rennen, maar het is toch echt Walking Football. Aldus de leermeester. De groep begon klein, maar inmiddels is dit groeiende en komen er elke week een paar senioren bij.

Wedstrijd

Demy Weertman, beweegcoach van SSNB heeft contact gehad met NAC Breda, waar ze ook een Walking Football team hebben. Één en één is twee zei Reinald. Zo competitief dat hij is, wilde hij gelijk een wedstrijd spelen tegen dit andere Walking Football team. Het is leuk om met een groep ergens naar toe te werken, aldus Reinald.

Volgende week woensdag, 13 september, is het zover, om 11 uur zullen de spelers uit de gemeente Roosendaal het, bij V.V. Internos, opnemen tegen de spelers van NAC Breda. De wedstrijd zal 2 x 20 minuten duren. Reinald en zijn team hebben de ambitie om een groot Walking Football toernooi neer te zetten bij DVO’60. “Dit is de eerste stap in de goede richting”.

Meedoen?

Bent u geïnteresseerd geraakt, of wilt u meedoen aan deze prachtige sport? U kunt meer informatie vinden of uzelf inschrijven via de website van de SSNB.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen