Start van het nieuwe turnseizoen

Foto: Dynamo Roosendaal

De meisjes A-selectie van Dynamo Roosendaal bestaat inmiddels uit 24 turnsters uit Roosendaal en omstreken. Ze zijn vanaf 21 augustus weer enthousiast begonnen met trainen. Dit doen ze 3, 4 of soms zelfs 5 keer per week in de turnhal op sportpark Vierhoeven.

De turnsters, in de leeftijd van 7 tot en met 24 jaar, trainen minimaal 10 uur en maximaal 15 uur per week om zich voor te bereiden op hun wedstrijden. Deze trainingen worden verzorgd door vier trainsters die ieder een aantal trainingen per week hun beste beentje voor zetten om het hoogst haalbare uit de turnsters te halen. Dit zijn Karin Raven, Mariska van Keulen, Nicole Casteleijn en Susan Vorstenbosch. Dit alles gebeurt natuurlijk samen met de turnster en tot hoever zij kan en wil gaan. Uiteraard zijn ouders in dit verhaal onmisbaar.

De turnsters gaan uitkomen in de 1e divisie en 2e divisie, N1 en N2. In december start het regionale/landelijke wedstrijdseizoen. Om goed voorbereid te zijn, wordt vooraf nog wel aan toernooien mee gedaan. Via regiokampioenschappen kunnen de turnsters zich plaatsen voor het landelijke wedstrijdcircuit, met als hoofddoel plaatsing voor de Nederlandse kampioenschappen eind mei, begin juni. De nieuwe wedstrijd-turnpakjes zijn inmiddels aangeschaft en de voorbereidende wedstrijden zijn ingepland. De turnsters en trainsters zijn weer met veel plezier en inzet aan het trainen om er een super mooi en succesvol seizoen van te maken. De eerste wedstrijd op het programma is meteen een interland toernooi op 25 en 26 november. Hiervoor zal een groot deel uit deze A Selectie afreizen naar Heusden in België.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen