Succesvolle start turnseizoen A-selectie Dynamo Roosendaal

Foto: Dynamo Roosendaal.

Het weekend van 24 t/m 26 november stond in het teken van de Michel Wanten cup. Voor deze Internationale wedstrijd reisden een 13-tal turnsters met trainsters en wat ouders af naar Heusden-Zolder in België.

Helaas zijn Rebekka Hoek en Esmee Kools geblesseerd en konden niet meedoen, maar dat weerhield hun er niet van om mee te gaan om hun clubgenootjes aan te moedigen. Ze deden allemaal individueel mee en er
waren ook nog 3 teams samengesteld. Vrijdag hadden de dames hun podiumtraining, om alvast de toestellen uit te proberen waarna, na een lekkere maaltijd en wat gezellige spelletjes, op tijd de bedjes opgezocht werden om zo fit mogelijk aan de wedstrijd te kunnen beginnen.

De spits werd zaterdagochtend afgebeten door de Pupillen 2 bestaande uit Alyssa van Hauwaert (B) (die eigenlijk een thuiswedstrijd turnde), Joany van Bodegraven en Loïs Schoonen. Als team behaalde zij een mooie 1-ste plaats en ook individueel scoorden de dames goed. Alyssa op plaats 6, Joany eindigde 4e en Loïs een mooie 3de plaats en een mooie trofee voor haar. Hierna was het de beurt aan team 2, bestaande uit: Jasmina
Vaarnold, Joëlla Vermeulen, Angélica Daniëlse en Guusje Graswinckel. Zij wisten als team de 3-de plaats binnen te halen met mooie en goed uitgevoerde oefeningen.

Individueel mocht Jasmina ook nog het hoogste schavot betreden en haalde ook nog 3 toestelfinales binnen, waarvoor ze op zondag weer mocht gaan strijden. Dan als laatste was team 3 aan de beurt (junioren en senioren). Dit team bestond uit Manouk Haast, Iefke Jacobs, Chayenne Kromoredjo en Cato Graswinckel. Een prima start voor deze dames op vloer en sprong. Helaas wat vallen op brug en balk, maar toch nog zo goed gescoord dat ook zij als team de eerste plaats hebben behaald. Manouk wist daarbij ook nog individueel 1-ste te worden en haalde 4 toestelfinale plaatsen binnen. Ook Iefke en Chayenne wisten toestelfinales binnen te slepen en Cato stond reserve op sprong. Een mooie afsluiting van de eerste lange maar mooie wedstrijddag. Iedereen ging op deze zaterdag al met een prijs naar “huis”.

Dag 2 startte met de opstappers uit de Opstapgroep van Dynamo Roosendaal die hun eerste wedstrijdje gingen turnen, en dat gelijk internationaal! Samen met hun trainster Linda. Wat een ervaring voor deze kleine meiden bestaande uit Semm, Bryanna, Lotte, Naomi, Jada en Nikki. Zij wisten met z’n zessen maar liefst 24 medailles binnen te halen. Na de middag was het toestelfinale voor de turnsters die op zaterdag al erg gelukkig waren met de resultaten. De turnsters zijn in vorm en dat lieten ze ook vandaag weer zien. Er werden maar liefst 11 medailles geïncaseerd. Manouk goud op brug, balk en vloer en zilver op sprong, Iefke brons op sprong en vloer, Chayenne goud op brug en zilver op sprong en Jasmina goud op balk en brons op sprong en vloer.

Wat een topprestaties dit weekend! Met dank aan iedereen die dit weekend mogelijk heeft gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen