Corina Luijks maakt zich op voor 1e interland

Foto: Bristol Team/Osaka

De speelster, ook veldvoetbalster bij ere divionist Excelsior/Barendrecht. Kan zich hierdoor opmaken voor haar eerste officieuze interland. Al  is het tegen een club. Pas sinds kort heeft de KNVB de zaalvoetbal-teams voor vrouwen nieuw leven ingeblazen.

“Sinds 2009 waren er geen teams meer bij de  KNVB”, wet Luijks. ,,Er waren geen EK`s en WK`s meer. Nu dit wel het geval is, is de KNVB weer begonnen met een seniorenselectie en het belofte team.”

Vooralsnog sluit Luijks aan bij jong Oranje. ,,Begin maart van de jaar ben ik opgeroepen om twee dagen te komen trainen in Zeist”, blikt Luijks terug. Met dank aan Hans Lauwen die de bondscoach wist te overtuigen van mijn kwaliteiten. ,, Daarvan zijn er uiteindelijk zeven afgevallen. De bedoeling van deze vriendschappelijke wedstrijd is te kijken wie er klaar voor is voor het grote Oranje,” Of de ambities van Luijks bij het Nederlands zaalvoetbalelftal ligt, weet de vleugelaanvalster nog niet. ,,Ik speel ook nog voor Excelsior/Barendrecht. De club staat me toe dat ik naast het veldvoetbal ook nog doordeweeks zaalvoetbal bij Bristol Team in Roosendaal. Ik weet nog niet of ik volgend seizoen bij een club speel die het toelaat.’’

Bristol Team speelt op het tweede niveau van Nederland. ,,We begonnen in de regio, maar al snel bleek dat we hiervoor te sterk waren’’, Aldus Luijks. ,, Nadat de drie keer op rij regiokampioen werden, hebben we ons ingeschreven bij deze KNVB competitie,’’ Het goede spel, en de tip van Lauwen aan de bondscoach werd beloond met een plek in de selectie. De wedstrijd vindt plaats op 8 april in Zeist.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen