Promovendus op zoek naar geldschieter

Foto: Bristol Team

Niemand had verwacht dat Bristol Team/Osaka na twee belabberde seizoenen er dit jaar met de titel in de topklasse vandoor zou gaan. Alleen Achraf Chouiter verkondigde al voor aanvang van het eerste competitieduel dat ze kampioen gingen worden.

De nieuwe aanpak waar de trainersstaf Hans Lauwen/Karim Adarghal voor koos leverde ongekend snel resultaat op. Bristol Team moest na twee seizoenen, waarin tegen degradatie werd gestreden, immers met een nieuwe spelersgroep proberen een solide middenmoter te worden, maar het pakte anders uit.

In sporthal In de Roos reikten, voor aanvang van de kwartfinale vrouwen tussen Bristol Team en Barendrecht (8-3), competitieleider Fred van den Heuvel en Ben Kannekens de kampioensschaal uit aan aanvoerder Anwar Tarfit. De Roosendalers  handhaafden zich ternauwernood vorig seizoen, maar dat was wel na een seizoen waarin Hans Lauwen, oprichter, oud-doelman, bestuurslid en trainer/coach van de oudste West Brabantse zaalvoetbalclub groene sneeuw had gezien. Lauwen: ,,Ik moest iedere keer alles uit de kast halen om een team op de been te brengen. Het kostte me zoveel energie en leverde ontzettend veel frustratie op.  De groep die er toan stond maakte er een potje van. Zeker toen toch beetje man van de club “Ubbink” aankondigde alleen nog maar de thuiswedstrijden te willen spelen. Onze mond viel toen echt open. Bijna had ik het bijltje erbij neer gelegd.Toch ben ik doorgegaan en nu ziet alles er anders uit.”

Lichtpuntje

Aan het eind van vorig seizoen kwam het eerste lichtpuntje. Anas el Gamali nam de aanvoerderrol over. Rond El Gamali zou een nieuw team worden gebouwd. Anwar Tarfit keerder, na een avontuur van een seizoen bij eerstedivisionist ZVG/Cagemax, terug te keren bij zijn oude club. Achraf Chouiter en El Gamali hielpen het trainersduo bij het verwerven van spelers en al snel was er een stevige basis. Lauwen: ,,Toch geloofden Karim en ik aanvankelijk niet in een kampioenschap. Ik was al blij dat het spelerstekort was opgelost.” Karim Adarghal vult aan: ,,We trainden niet, maar brachten wel steeds een sterk team op de been met minstens twee wisselspelers op de bank. We bleven maar winnen en daardoor groeide het vertrouwen.”

Bristol Team werd vorige week kampioen door de eerder gestaakte wedstrijd tegen Botafogo met 3-7 te winnen. Het duel werd enkele weken geleden bij een 1-1 stand gestaakt.  Achteraf gezien heeft dit zijn voordeel opgeleverd, want we kwamen in die wedstrijd veel in de problemen. Ik moet nog hebben gezien of we dat duel hadden gewonnen.Het leverde aanvoerder Anas el Gamali een schorsing van zes duels op. Anwar Tarfit nam zijn rol als aanvoerder over. Tarfit, een speler met ervaring in de eerste divisie: ,,Ik had ook absoluut niet verwacht dat we kampioen zouden worden. Ik kwam terug naar Roosendaal om lekker te voetballen, maar nadat we de eerste zes wedstrijden hadden gewonnen, ging ik erin geloven. Ik heb er vertrouwen in dat het ook volgend jaar goed gaat, maar het doel zal dan handhaving moeten zijn, want het niveau in de eerste divisie is veel hoger dan in de topklasse.” Er zullen dus versterkingen nodig zijn om niet direct weer te degraderen, kijk b.v. naar Groene Ster 2 zij knikkeren er direct weer uit.

Uitdaging

Door de promotie naar de landelijke eerste divisie wacht Bristol Team een nieuwe uitdaging. We moeten sowieso naar een andere geldschieter. Lauwen: ,,We hebben meer geld nodig. Karim en ik zijn daarom op zoek naar een nieuwe sponsor. Het is spannend of dat gaat lukken. We hebben al diverse gesprekken gevoerd, maar er is nog niets rond.”

Ook de technische staf verandert. Hans Lauwen stopt als hoofdcoach. Adarghal: ,,Ik blijf deel uitmaken van de technische staf, maar het is de bedoeling dat er een nieuwe hoofdcoach en technische assistent komen die tevens voor de werving van nieuwe spelers zorgen.” Lauwen en Adarghal spraken deze week met het duo Saïd Quasti/Bedel Karahan, maar er is nog niets beslist. Tevens moeten we op zoek naar vrijwilligers, want de verwachting is dat er meer publiek gaat komen. We verwachten elke thuiswedstrijd volle bak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen