35e jeugdronde start maandag!

Foto: Jeugdronde

Op maandag 9 juli 2018 zal omstreeks 19.00 uur het startschot klinken van alweer de 35e editie van de Nationale Jeugdronde.

Niet alleen viert de Nationale Jeugdronde dit jaar haar eigen jubileum, ook het 750 jaar bestaan van Roosendaal zal uitgebreid gevoerd worden deze week. Met Tonny Testers als voorzitter heeft de gehele organisatie dit jaar de handen uit de mouwen gestoken om er een feestelijke editie van te maken. De woensdag staat in het teken van 750 jaar Roosendaal. Het zijn Michiel Kersten, Jan Notenboom en Teun Swaerdens die een historische puzzel etappe voor de deelnemers hebben uitgezet. Na een gezamenlijke picknick zullen de ploegen worden meegenomen langs alle historische plekken in Roosendaal. Donderdag 12 juli staat geheel in het teken van de 35 e Nationale Jeugdronde, georganiseerd door Jeffrey den Boer en Anton Luijsterburg. De fiets laten we deze feestelijke dag even voor wat het is. Met bussen zullen alle deelnemers, ploegleiders en medewerkers naar attractiepark Drievliet worden gebracht om daar de dag door te brengen.

Uiteraard staat de deelnemers de rest van de week heel wat fietskilometers en spannende wedstrijdonderdelen te wachten. In totaal zullen de ca. 435 deelnemers zo’n 250 km afleggen in 4 etappes. Op de rustplaatsen wordt dagelijks een wedstrijdprogramma afgewerkt. Op maandagavond is er de ploegentijdrit op (een gedeelte van) het parcours van de Draai van de Kaai, op dinsdagmiddag de individuele achtervolging op het terrein van de Suiker Unie in Stampersgat en op woensdagmorgen de, toch altijd weer lastige, verkeersdoolhof. Na de jubileum dag wordt de strijd om het klassement op vrijdagmiddag vervolgd tijdens de veldrit in Ossendrecht en op zaterdagmiddag is er de behendigheidsrit bij Recreatiepark De Stok. Alle resultaten worden in klassementen omgezet. Er is een apart jongens- en meisjesklassement en zowel een individueel klassement als een ploegenklassement. Een systeem van handicappunten maakt het mogelijk dat iedere deelnemer evenveel kans maakt op de eindoverwinning. Tijdens het bloedstollende hinderniscriterium op de zondagmiddag op de Oude Markt in Roosendaal strijden de deelnemers op klassementsvolgorde voor de overwinning. Op zondagavond zullen voorafgaand aan het volkslied de winnaars gehuldigd worden in de regenboogtrui.

Tessa Reuvers zal gedurende deze editie de rol van Miss Jeugdronde 2018 vervullen. Miss NJR 2018 heeft zelf ook altijd mee gedaan de wielervakantieweek voor kinderen van 10 t/m 14 jaar. Tessa is nu 15 jaar en is een veelzijdig en sportief type. Haar grootste passie is toneelspelen. Sinds 5 jaar speelt zij bij Stichting JONG! Theater in Roosendaal en was onlangs nog op de planken te zien als de beeldschone prinses Yasmine in het klassieke verhaal over Aladdin. Als Tessa niet op het toneel staat, staat zij op het hockeyveld. Naast haar eigen trainingen en wedstrijden, geeft zij zelf ook training aan een ander hockeyteam. Tessa geeft aan altijd te hebben uitgekeken naar de Nationale Jeugdronde. Ze was altijd erg zenuwachtig voor een wedsrijdonderdeel en werd in de loop der jaren ook steeds wat fanatieker zegt ze zelf. Het moment dat zij als 5e in het eindklassement eindigde zal ze nooit vergeten, zo blij was ze. Met nog maar een paar dagen te gaan, kijkt Tessa uit naar haar rol als Miss NJR 2018. Deze laatste dagen kan zij nog mooi gebruiken om het jubileumlied in te studeren dat speciaal voor de Nationale Jeugdronde is geschreven door Richard Nagtzaam en Guyot van Meer en is opgenomen door Koert van den Bosch en Jarek Mtthijssen met dank aan Martine van de
Kar en de Suitekids.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden