Voorbeschouwing van De Draai 2018

Foto: Ad Verbiest / Objectief Bekeken

Tijdens de 39 e editie van onze koers voor professionals is duidelijk te zien dat de ploegen De Draai serieus nemen. Er staan op 6 augustus om 19:15 uur maar liefst 20 profploegen in Roosendaal in slagorde aan de start op de Kade. Daaronder 2 UCI World Tour teams en 3 Pro-continentale teams.

Aan de opstellingen van ploegen die aan de start staan, is te zien dat elke ploeg de strijd aangaat voor de podiumprijzen en het omvangrijke prijzenschema.

World Tour teams

Zowel de ploegen van Lotto NL Jumbo als Team Sunweb geven acte de presence op de Kade. De volgende renners worden in ieder geval opgesteld: Bram Tankink, Antwan Tolhoek, Timo Roosen en Bert Jan Lindeman (Lotto NL Jumbo) en Roy Curvers (Team Sunweb). Het Belgische Lotto Soudal geeft een kijkje in de keuken van het eigen aanstormend talent met het Lotto Soudal U23 beloftenteam.

Pro-continentale teams

Roompot Nederlandse Loterij komt onder aanvoering van Erik Breukink met een sterk team. Met renners als Brian van Goethem (vorig jaar zeer aanvalslustig tijdens De Draai), Floris Gerts, Sjoerd van Ginneken en Etienne van Empel is het doel duidelijk: koers maken! Veranda’s Willems Crelan leverde met Tim Merlier vorig jaar de winnaar van de 38 e Draai. Dit jaar gaat de ploeg van sportdirecteur Niels Albert, de strijd aan met onder anderen de rappe Litouwer Aidis Kruopis in de gelederen.

Met WB Aqua Protect Veranclassic staat het team dat op dit moment op de UCI Europe Tour ranking op een 3 e plaats staat aan de start. Kopman is de sterke Kenny Dehaes, op dit moment 2 e in de individuele UCI Europe Tour ranking, achter Pasqualon (Wanty) en voor Elia Viviani (Quickstep).

Continentale teams

Bij de continentale ploegen valt het zeer internationale karakter op met ploegen uit Luxemburg, Japan, Groot Brittannië, Bolivia, Koeweit, Polen en België.
Continentale renners om tijdens de koers in de gaten te houden zijn:

  • Wim Stroetinga (Vlasman Cycling Team, altijd rap!)
  • Andre Looij (Monkey Town, goede vorm in China vorige week)
  • Piotr Havik (BEAT Cycling, sterk optreden tijdens het NK in Hoogerheide)
  • Dion Beukeboom (Vlasman Cycling Team, valt het werelduurrecord aan op 22/8)
  • Harry Tanfield (Canyon Eisberg, winnaar rit Tour of Yorkshire 2018, smaakmaker tijdens De Draai in 2017
  • Bas Tietema (BEAT Cycling, gaat altijd tot het gaatje)
  • Rory Townsend (Canyon Eisberg, lang in de kopgroep tijdens De Draai in 2017
  • Raymond Kreder (kan rap aankomen en rijdt voor het Japanse Team UKYO)
  • Vlasman Cycling Team, 1 e in de Topcompetitie ranking 2018
  • Alecto Cyclingteam, 2 e in de Topcompetitie ranking 2018
  • Metec-TKH Continental Cycling, 4 e in de Topcompetitie ranking 2018
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen