Kwalificatie voor het WK Pumptrack

Foto: Plons Racing

Op 22 september 2018 organiseert Velosolutions i.s.m. Red Bull in Roosendaal de laatste Europese kwalificatiewedstrijd voor het WK Pumptrack.

Gastheer is de grootste pumptrack ter wereld op de WielerExperience Roosendaal. De winnaars (mannen en vrouwen) van deze kwalificatiewedstrijd winnen een trip naar de finale in Springdale, Arkansas (USA) op 13 oktober 2018. De toegang is gratis.

“De komst van deze kwalificatiewedstrijd stond hoog op ons verlanglijstje”, aldus Carlo Schepers, voorzitter van de Stichting WielerExperience Roosendaal (i.o.). “Al sinds de opening van de WielerExperience Roosendaal in maart 2018 zien we dat met name de pumptrack intensief wordt gebruikt, vooral door de jeugd van ongeveer 6 – 16 jaar. Daarmee hebben we één van de belangrijkste doelstellingen al bereikt. Laagdrempelig, gratis en voor een breed publiek! Overigens niet alleen fietsers, maar ook skaters, longboarders en jongeren op een step vinden hun weg naar de pumptrack.”

“Maar wij vinden het zeker zo belangrijk dat de pumptrack gebruikt wordt door de wereldtop van de wielersport. BMX, MTB, Wielrennen, Bike trial en freestyle BMX/MTB, al deze verschillende disciplines nemen het tegen elkaar op tijdens het pumptrack racen. Door deze kwalificatiewedstrijd naar Roosendaal te halen zetten we wereldwijd niet alleen de pumptrack en de WielerExperience op de kaart, maar ook de gemeente Roosendaal zelf. Diverse Nederlandse (Olympische) topatleten hebben deelname inmiddels toegezegd, zoals Twan van Gendt en Laura Smulders. “ Eerdere kwalificatiewedstrijden vonden onder meer plaats in Indonesië, Chili, Japan, Estland, Canada, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden