Topweekend in België voor Dynamo Roosendaal

Foto: Dynamo Roosendaal

Een leuke internationale wedstrijd waar de A-selectie van Dynamo Roosendaal al wat jaartjes aan meedoet is de Michel Wanten Cup in Heusden-Zolder in België. Op vrijdag 23 november vertrokken 10 turnsters met hun trainsters Karin Raven, Linda Hartog en jurylid Lieve van den Brandt voor een weekend naar onze zuiderburen.

De helft was net die week geveld door het griepvirus, maar gelukkig was iedereen genoeg hersteld om mee te kunnen. Na een goede podiumtraining waar de toestellen getest konden worden en de laatste afspraken betreffende de oefeningen gemaakt werden, gingen ze naar hun accommodatie om een gezonde maaltijd te nuttigen en op tijd onder de wol te kruipen.

Wedstrijddag 1

Op zaterdagochtend mochten Alyssa van Hauwaert, Guusje Graswinckel, Joany van Bodegraven en Loïs Schoonen de spits afbijten. Zowel individueel maar ook als team maakten ze kans op eremetaal. Helaas kampt Alyssa met een vervelende blessure en kon dus niet meedoen met de wedstrijd, maar was wel aanwezig om haar teammaatjes aan te moedigen. Op balk en brug moesten ze helaas de toestellen vroegtijdig verlaten, wat aardig wat punten kostte. Maar op sprong en bij de vloeroefening ging alles keurig waardoor de dames als team het zilver mee naar Nederland mochten nemen. Loïs eindigde individueel op de 5e plaats, Joany op de 7e en Guusje op de 14e plaats.  Toestelfinale plaatsen kregen ze vandaag helaas niet voor elkaar. Hiervoor moest je bij de beste drie per toestel eindigen.

Hierna waren Esmee Kools (junior) en Manouk Haast (senior) aan de beurt. Individueel deden deze turnsters het super goed en stonden beiden op het hoogste schavot na wedstrijd 1. Er moest nog een wedstrijd met deze categorieën turnen dus was het billen knijpen. Zij zijn eerst teruggegaan naar de accommodatie voor een hapje en zijn daarna weer teruggereden voor de uitslag. En deze was toch wel heel erg leuk. Beiden hadden hun eerste plaats vast weten te houden. Heel knap! Zij deden ook als team mee met 2 turnsters van Breda Gym en wisten daarmee nogmaals het goud binnen te slepen. Door hun goede resultaten wist Esmee nog drie en Manouk zelfs vier toestelfinales binnen te halen, dus mochten ze de volgende dag nogmaals hun kunsten tonen.

Wedstrijddag 2

Op zondagochtend was het de beurt aan de Pupil 2 turnsters; Elin Antens, Micaela van Dorst, Loïs Hartog en Dewi Govaers vormden samen een team en wisten zich naar een mooie tweede plaats te turnen. Zij turnden deze keer in de vrije oefenstof waar ze landelijk verplicht werk moeten laten zien. Individueel mocht Elin nogmaals het zilver ontvangen! Loïs eindigde op de 6e plaats, Micaela 7e en Dewi als 11e. Knap gedaan! In de middag mochten Esmee en Manouk nog hun toestelfinales turnen. Voor Esmee was er nog goud op vloer, zilver op sprong en zilver op balk. Manouk behaalde nog drie keer goud; op sprong, brug en balk en brons op vloer.

We kunnen wel zeggen dat het weer een zeer succesvol en gezellig weekend was. Op naar volgende week, dan staat de TTBC in Breda op het programma, waar iedereen aan deel zal nemen.

'

Reacties

article
57876
Een leuke internationale wedstrijd waar de A-selectie van Dynamo Roosendaal al wat jaartjes aan meedoet is
https://roosendaal.nieuws.nl/sport/57876/topweekend-belgie-dynamo-roosendaal/
2018-11-26T12:07:19+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/11/26120510/20181124_194444-002.jpg
sport