Bristol dames verslaan de koploper ZVG

Afgelopen week stond de kraker tegen de koploper op het programma. De dames van Bristol hebben dit seizoen nog niet kunnen winnen van ZVG. Zij waren extra gebrand om de drie punten mee naar Roosendaal te nemen.

Een uitmuntende keepende Jade Massing stond haar mannetje in de goal. Bristol voelde dit en kreeg vertrouwen in de wedstrijd. Verdedigend stond het extra compact zodat ze vanuit daar verder konden voetballen. Met Griffith in de punt was zij een ijzersterk balvaste spits. De 0-1 werd dan ook door haar gemaakt. Net voor de rust werd helaas de 1-1 binnengeschoten door ZVG.

Na de rust pakte Bristol het weer op. Ashley de Bie gaf een prachtige lange bal op Naomi Pesman die de bal uit de lucht in een keer klaar legde voor Colinda van der Steen, die helaas het net niet wist te vinden. Doordat een aanval van Colinda van der steen geblokt werd, kreeg Bristol een vrije trap op. Ashley de Bie schoot snoeihard de bal in de flipperkast van ZVG, en zo stond het 1-2. Vanuit hier werd de Roosendaalse de Groen bus geparkeerd en werd de wedstrijd binnen gesleept.

Zware fout leidt Bristol verder in de problemen!

Scheidsrechters Jalink en Bennacer zijn gruwelijk in de fout gegaan afgelopen vrijdag. Een bal die via de achterkant terug het veld in kwam keurde beiden leidsmannen goed tot een doelpunt. Mede door deze kostbare fout eindigde het duel in een 5-5 eindstand.

De wedstrijd was voor de thuisploeg van zeer groot belang. De Roosendalers verkeren in degradatie gevaar, en moesten dit duel hoe dan ook zien te winnen. Na een ijzersterke start kwam Bristol op een 4-0 voorsprong door o.a. drie doelpunten van Rick de Jong. Het goede spel zakte in de tweede helft als een kaarthuis in elkaar. Achterin werd tot twee keer toe zeer duur balverlies geleden waardoor Ede terug in de wedstrijd kon komen. De thuisploeg kon nauwelijks de verdediging doorbreken. Ede vocht zich terug in de wedstrijd wat de puntendeling inhield.

De speler die het dubieuze doelpunt maakte gaf achter toe dat dit toch wel zijn mooiste goal was. In het filmpje(Bristolteam.nl) is duidelijk te zien dat dit geen doelpunt is, en dat de spelers van Ede ook totaal niet juichen.

De dames zijn o.a. de bewonderen in de halve finale van de districtbeker op woensdag 13 februari in sporthal de Roos. Aanvang 20:00.