Bristol plaats zich ondanks verlies voor finale om lijfsbehoud

Foto: Bristol/Osaka

De thuisploeg had wat andere namen op het wedstrijdformulier staan. Tijdens het tweede duel moesten de Roosendalers gelijk opboksen tegen 5 veldspelers. Fc Morado had verder niks te verliezen door de eerste pijnlijke nederlaag. De thuisploeg zette dus alles op alles om de finale ronde te bereiken.

Toch was het Rick de Jong die de snel voorsprong wist te forceren. Morado kwam echter snel weer terug op gelijke hoogte. De thuisploeg zocht volop de aanva, maar door dom balverlies prikte Yazid Shril in een leeg doel de 2-1 binnen. Vanaf dat moment ging het volledig mis. Mede door de ramadan kon het merendeel van de spelers het tempo niet meer bijbenen. Fysiek ging het minder en Morado drukte door en wist van dit probleem te profiteren. Bristol wist het doel niet meer te vinden. Het was 8 minuten voor tijd billenknijpen. Bij een 5-2 achterstand was het alleen maar naar de klok kijken. Immers was er nog een marge van vier doelpunten om strafschoppen te voorkomen. Vlak voor tijd kwam ook nog de zesde op het scorebord, maar daar bleef het bij.

Net als de vorig ronde werd de 2e wedstrijd verloren maar door het goede resultaat thuis (7-0) gaat Bristol toch naar de finale. De tegenstander is dan FC Madereros die Olympia wist uit te schakelen. Het team dat ook uitkomt in de 1e divisie werd in de competitie thuis nog verslagen met 7-5. Uit ging het met 6-5 onderuit. Vrijdag 24 mei is de finale in Oosterblieck Gorinchem. Dan weten we zich handhaaft in de 1e divisie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen