Nieuw kunstgrasveld voor BSC op Sportpark Vierhoeven

Foto: Pexels

Sportminnend Roosendaal krijgt er deze zomer een kunstgrasveld bij. Afgelopen dinsdag heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om een nieuw kunstgrasveld op Sportpark Vierhoeven bij voetbalvereniging BSC aan te leggen.

Door de aanleg nog tijdens de corona-crisis te realiseren wil de gemeente enerzijds de economie stimuleren, en anderzijds zorgen dat BSC klaar is als er weer een nieuw voetbalseizoen start. Met deze duurzame investering krijgt BSC en daarmee Sportpark Vierhoeven een flinke kwaliteitsimpuls. De accommodatie blijft op peil en kan veel intensiever gebruikt worden door een bredere doelgroep.

“De afgelopen jaren hebben wij keihard gewerkt om bij de club een aantal positieve veranderingen door te voeren. Daardoor is BSC een toekomstbestendige club met een moderne accommodatie voor het enorm gegroeid ledenaantal: 60% in de jeugd en 25% bij de senioren,” aldus BSC-voorzitter Ad van Tilburg.

Deze ontwikkeling past binnen de sportvisie van de gemeente die binnenkort wordt vastgesteld. Want investeren in goede sportaccommodaties nodigt uit om te gaan sporten. Het kunstgrasveld bij BSC maakt het mogelijk dat nog meer jongeren én ouderen kunnen gaan sporten en bewegen.

”Nadat we eerder deze week het goede nieuws kregen dat het buitensporten voor de jeugd weer opgestart kan worden, ben ik blij dat ik namens de gemeente dit goede nieuws kan brengen. We zijn er al een tijdje over in gesprek met BSC, en we denken dat het juist nu verstandig is om deze stap te zetten. Financieel is het verantwoord en in het kader van de sportvisie en de leefbaarheidsdoelstellingen van de gemeente past deze investering ook prima. Daarnaast vinden we het belangrijk om juist in tijden van crisis te blijven investeren,” aldus Sportwethouder René van Ginderen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden