Code oranje voor binnensport na versoepelingen

Foto: Gerard Nel

De persconferentie van het kabinet op woensdag 6 mei heeft niet gebracht waar sportminnend Nederland op hoopte; de opening van de binnensport. Hierdoor wordt onder andere de squashbranche hard geraakt.

Aanstaande dinsdag gaat Squash Bond Nederland zelf in gesprek met de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het gesprek zal onder andere gaan over de financiële impact van de maatregelingen. Zoals het er nu naar uit ziet mogen de sportclubs en sportverenigingen 1 september open. Dit terwijl de sportclubs al sinds maart gesloten zijn en al die tijd geen inkomsten ontvangen.

Het moge duidelijk zijn dat de volksgezondheid het allerbelangrijkste is. Maar, squash behoort tot één van de gezondste sporten ter wereld. De branche begrijpt daarom ook niet waarom de clubs niet open mogen. Vermoedelijk heeft de beslissing om gesloten te blijven te maken met aerosolen (luchtdeeltjes). Maar, dat is slecht gokken. Er mag nu wel weer binnen gezwommen worden terwijl andere sporten die binnen beoefend worden nog niet zijn toegestaan. Squash Bond Nederland hoopt dat er snel antwoord komt op vragen.

In deze periode wordt er veel samengewerkt. Squash Bond Nederland trekt nauw op met Platform Ondernemende Sport waarin onder meer NLActief (fitness) vertegenwoordigd is. Tevens is er veelvuldig contact met het NOC*NSF, VNO-NCW / MKB NL als andere betrokken partijen om de belangen van de sport zo goed mogelijk te behartigen.

“Het is nu meer dan ooit zaak dat we als branche één sterk collectief vormen. Van verenigingen tot ondernemers, van leveranciers tot squashers. Samen maken we het beste van de grootste uitdaging ooit”, aldus Rogier van Veen namens Squash Bond Nederland.

Veel mensen zijn het eens met de sportbonden. Inmiddels zijn er ruim 64.700 handtekeningen verzameld om de sportscholen eerder open te krijgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden