Scouting Fridtjof Nansen start activiteiten weer op

Foto: Scouting Fridtjof Nansen

Scouting Fridtjof Nansen mag de activiteiten weer langzaam opstarten. Maar, nog niet alle Scoutinggroepen in Nederland openen hun deuren. Dit heeft grotendeels te maken met richtlijnen die per gemeente of veiligheidsregio verschillen. Gemeenten zijn opgeroepen door de overheid om hierin de regie te pakken.

Scoutinggroepen leveren een belangrijke bijdrage aan de beweging van kinderen en jongeren. Buiten sporten en bewegen is goed voor een gezonde ontwikkeling. En, buitensport, spel en bewegen is de kern van het Scoutingspel. Daarnaast stellen veel Scoutinggroepen hun activiteiten ook open voor niet-leden: zo krijgen alle kinderen de kans om een geweldige middag buiten te beleven.

Volgens richtlijnen van de overheid

Uiteraard houdt Scouting Fridtjof Nansen zich tijdens de bijeenkomsten aan de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid. Dit betekent onder andere dat niet alle leeftijdsgroepen tegelijk op het terrein samenkomen om drukte te vermijden, dat leidinggevenden anderhalve meter afstand houden van de jeugdleden en dat jeugdleden boven de twaalf ook anderhalve meter afstand houden van elkaar. Daarnaast vinden alle bijeenkomsten buiten plaats. Dat brengt wat uitdagingen met zich mee, maar Scouting Fridtjof Nansen heeft een creatief programma bedacht om hier om een goede manier mee om te kunnen gaan.

De leden reageren enthousiast op de start van de bijeenkomsten: “Ik vind het leuk dat we weer spelletjes kunnen doen met z’n allen. Thuis kan je niet met zo’n grote groep kinderen spelletjes doen”, aldus Evi (6 jaar). “Ik ben superblij dat we nu weer naar Scouting mogen!”

Scouting Fridtjof Nansen staat ook te popelen om weer op zomerkamp te gaan. Daarover heeft de overheid nog geen duidelijkheid gegeven en daarom is het nog even afwachten of die door kunnen gaan. Zomerkamp vormt het hoogtepunt voor veel scouts: samen op avontuur, met vrienden, veel buiten zijn en bewegen. Dit avontuur geeft vaak een groeispurt in zelfstandigheid en ontwikkeling. Nu veel gezinnen dit jaar niet of beperkt op vakantie kunnen is het voor leden van de Scouting extra belangrijk dat dit door kan gaan.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden