Roosendaal heeft primeur met een Belgische kaartjesautomaat

Foto: Michel Lintermans

Station Roosendaal heeft de primeur met een ticketautomaat van de Belgische Spoorwegen (NMBS). Voor de kaartjes geldt Belgisch tarief, en dat is een stuk voordeliger dan het NS-tarief.

  • Update 9 juli: Dit artikel is van 7 juni. Vorige week hebben ook andere media de kaartjesautomaat ‘ontdekt’ en lijkt het ineens groot nieuws.

“De automaat is deze week door de NMBS geplaatst als service voor Nederlandse reizigers,” laat NS-woordvoerder Ton Boon weten. “Bij de automaten geldt binnenlands Belgisch tarief en dat ligt inderdaad lager dan het NS-tarief.”

Goedkoper

Een retourtje Roosendaal-Antwerpen waarbij je het tijdstip van heen- en terugreis van tevoren vastlegt, kost bij de NS €10,80 en bij de NMBS €8,80. Een flex-kaartje dat de hele dag geldig is, kost bij de NS-kaartenautomaat €18,00. De Belgische Spoorwegen rekenen maar €12,40.

Je kon aan de balie al een tijdje NMBS-kaartjes kopen. Alleen was dat maar bij weinig mensen bekend en was je gebonden aan de openingstijden van de servicedesk.

Nog een voordeel

De NS-automaat biedt alleen de meest voor de hand liggende Belgische bestemmingen aan. Moest je ergens anders naartoe, dan was je tot nu toe aangewezen op een e-ticket (thuis uitprinten) of de balie. Bij de NMBS-automaat maakt het niet uit of je naar Antwerpen wilt of naar een dorp met een enkel perronnetje.

Ook Maastricht en Maastricht-Randwijk krijgen binnenkort een NMBS-ticketautomaat.

http://twitter.com/LintermansM/status/606097669069651968

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen