Twee keer uitverkocht Priense Swaree

Priense Swaree
Priense Swaree
Foto: Lya van Dorst

Voor de honderden carnavalsfans uit Roosendaal was het gisterenmiddag eindelijk zover. De 36e editie van het Priense Swaree heeft de officiële aftrap gegeven voor het carnavalsseizoen in Tullepetaonestad.

Tijdens twee uitverkochte voorstellingen in schouwburg De Kring viel er drie uur lang te genieten van zang, dans en cabaret. Hierboven op de foto de meiden van ‘Nie Zeike Mar Durpiese’.

Traditie en vernieuwing

De voorstelling was het lange wachten voor kaartjes dubbel en dwars waard. Ook dit jaar waren er weer veelbelovende nieuwe acts te zien, maar ook ‘de oude Swaree-gedienden’ wisten als vanouds de zaal op hun hand te krijgen.

De dertig vertoonde acts blonken uit in creativiteit en vonden allemaal hun eigen link met het motto van dit jaar ‘Ôk ‘ier op reis?’ Traditiegetrouw werd de voorstelling voorafgegaan door ’t Roosendaols Lieke en afgesloten door de ‘reisleiders’ van deze carnaval: Priens Ruben I, Nar Malou en Sjampetter Rinus.160123 Prienseswaree - Lya van Dorst (3)
De decors, achtergrondbeelden en outfits – zowel in de zaal als op het podium – lijken ieder jaar meer doordacht en origineler te worden.

De Tullepetaonen zijn weer warmgedraaid voor een carnaval vol leut.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen