Fotoserie: turnhal Dynamo voorlopig niet bruikbaar

Donderdagavond heeft kortsluiting in een meterkast gezorgd voor brand in de gloednieuwe turnhal van Dynamo op sportpark Vierhoeven.

De hal is op last van de brandweer voorlopig gesloten, zo staat te lezen op de deur naar de hal. In de turnhal valt de brandschade mee, maar vanwege de rookschade kan er voorlopig niet worden gesport.

Brandalarm tijdens de training

Toen de het brandalarm rond half negen ’s avonds afging, was er een groep turnsters aan het trainen. “Trainsters Saskia en Carolien hebben de sporters naar buiten begeleid. Een goed uitgevoerde actie,” laat Dynamo-voorzitter Erwin Ornek waarderend weten. De brandweer rukte uit met een aantal wagens.

Het vuur zat tussen de beplating en de isolering van de zijgevel. Dat maakte bestrijding van de brand lastig. De brandweer heeft een stuk uit de gevel geslepen om bij de brandhaard te komen. Om middernacht werd het sein brandmeester gegeven.

Turnhal vol rook

Ornek: “Er is bij ons in de turnhal geen zichtbare brand- of waterschade. De hal heeft echter een aantal uur vol rook gestaan, met rookschade en stankoverlast tot gevolg. Door de goede stofafzuiging van onze hal is de zichtbare rook vrij snel uit het pand verdwenen. Een gespecialiseerd bedrijf is diezelfde nacht nog aan de slag gegaan om verdere schade te voorkomen.”

In de turnhal hangt nu een lichte brandlucht. “We willen natuurlijk zo snel mogelijk de trainingen hervatten, maar dat moet wel veilig en gezond zijn.” Ornek hoopt dat over een week de hal is schoongemaakt en wordt vrijgegeven. “Kan ook zijn dat dit langer gaat duren,” reageert de voorzitter gelaten.

Geluk gehad

Ornek heeft de sporters via een mail op de hoogte gebracht. Hij eindigt zijn brief met: “Al met al hebben we geluk gehad, de sporters zijn veilig en de brand is niet overgeslagen naar onze kant. Het zal even improviseren zijn wat de trainingen betreft, maar deze uitdaging kunnen we wel aan.”

Ook atletiekvereniging THOR, die het kantoor waar de brand uitbrak huurt van de gemeente, vindt de schade te overzien. Op Facebook staat: “Gelukkig viel het mee, alleen veel water- en rookoverlast in het wedstrijdsecretariaat.”

Dossier: Fotoalbums
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen