De zes meest romantische films

Foto: Beeldcitaat Dutch FilmWorks

Het is bijna zover: Valentijnsdag. De dag dat klef zijn is toegestaan, kaarsjes worden aangestoken, tortelduifjes op romantische dates gaan én verliefde huismussen genieten van romantische films. We zetten de leukste zwijmelfilms op een rijtje.

Letters to Juliet

Een romantische film eerste klas. Sophie gaat met haar verloofde Victor op ‘voorhuwelijksreis’ naar Verona in Italië. Ze kijkt enorm uit naar de vakantie, maar het tripje loopt anders dan gepland.

Pride & Prejudice

Het romantische kostuumdrama gaat over de zusjes Bennet die op zoek zijn naar geschikte echtgenoten, met alle problemen van dien. Het verhaal is vrij voorspelbaar, maar desondanks zeer vermakelijk om naar te kijken.

Brasserie Valentijn

Wil je niet met een wijntje op de bank een filmpje kijken, maar erop uit? Dan is de film Brasserie Valentijn die momenteel in de bioscoop draait een aanrader. Op Valentijnsdag openen Valentijn en chefkok Angelo een brasserie. Alles loopt op rolletjes, totdat er ineens een oude vlam van Valentijn op de stoep staat. Daarnaast lopen de dates van de gasten allesbehalve soepel.

Love Actually

Het feit dat het verhaal rond kerst afspeelt, maakt het niet minder leuk om deze film tijdens valentijn te kijken. Neem een bak popcorn op schoot, zak onderuit en volg het leven van acht verschillende stelletjes die stoeien met de liefde.

Man Up

Een romantische komedie met een goede dosis humor. Als Jack de alleenstaande Nancy aanziet voor zijn blind date besluit zij het spelletje mee te spelen. Ze blijken een weergaloze klik te hebben. Het is echter een kwestie van tijd tot Jack zal ontdekken dat Nancy niet zijn 24-jarige blind date is.

Bridget Jones’s Diary

De stuntelige en hilarische Bridget Jones heeft twee mannen in haar leven. Ze moet de onmogelijke keuze maken tussen de charmante seksgod Daniel Cleaver en de gevoelige Mark Darcy. Leuk feitje voor de fans van de filmreeks: het derde deel draait rond december dit jaar in de bioscoop.


Door Nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen