Samen Miss Menna Aluy tellen wij af naar de 39e editie van de Nationale Jeugdronde 2024.

Foto: Robin Looy

Op dinsdag 9 juli 2024 zal omstreeks 19.00 uur het startschot klinken van alweer de 39e editie van de Nationale Jeugdronde, het leukste fietsfestival voor kinderen van 10 t/m 14 jaar en tevens onderdeel van de Wielerzomer.

In totaal zullen de ca. 445 deelnemers aan de 39e editie zo’n 250 km afleggen in 4 etappes. Op de rustplaatsen wordt dagelijks een wedstrijdprogramma afgewerkt. Op dinsdagavond is er de ploegentijdrit op (een gedeelte van) het parcours van de Draai van de Kaai, op woensdagmiddag de individuele achtervolging op het terrein van Cosun Beet Company in Dinteloord en op donderdagmorgen de, toch altijd weer lastige, verkeersdoolhof. Op vrijdag trekt de karavaan naar Ossendrecht voor de veldrit en op zaterdagmiddag is er de behendigheidsrit bij Mazzeltov! (De Stok) in Roosendaal.  Alle resultaten worden in klassementen omgezet. Elke avond is er een prijsuitreiking op de Oude Markt in Roosendaal waar o.a. de gele trui en de bolletjestrui worden uitgereikt.

De ontknoping is op zondagmiddag 14 juli tijdens het bloedstollende hinderniscriterium op de Oude Markt in Roosendaal. De deelnemers strijden op omgekeerde klassementsvolgorde voor de overwinning en rijden op de aanmoedigende woorden van speakers Laurens van de Klundert en Dylan Boomaars richting de waterbak, over de pallets om vervolgens schouder aan schouder de eindsprint in te zetten richting de finish.
Op zondagavond zullen voorafgaand aan het volkslied de winnaars gehuldigd worden in de regenboogtrui.

Menna Aluy zal gedurende deze editie de rol van Miss Jeugdronde 2024 vervullen. Vorig jaar reed zij voor de laatste keer het hinderniscriterium, haar favoriete onderdeel van de Nationale Jeugdronde. Dit jaar zal zij alle deelnemers gaan aanmoedigen. Menna is 15 jaar en gaat na de zomervakantie naar 4 gymnasium op het Norbertus Lyceum. In haar vrije tijd is ze vaak met vrienden te vinden in de paaldansstudio. Verder vindt zij het erg leuk om te dansen en te zingen. Menna houdt niet van vroeg opstaan, maar je kunt Menna wel ’s nachts wakker maken voor een NJR koekje.

Na het succes van vorig jaar heeft ook dit jaar de Nationale Jeugdronde de handen ineengeslagen met Bakkerij Suykerbuyk uit Nispen en een lekker koekje gekneed. Naast de vanille variant is er dit jaar ook een NJR koekje met speculaassmaak. De koekjes zijn verpakt in zakjes van ca. 280 gram en voor €3,75 te koop bij verschillende in Roosendaal zoals Kwaliteitsslagerij P. Gijssel, VVV Winkel van Roosendaal, Eetcafé de Raatskelder, ‘t Wapen van Roosendaal en uiteraard ook bij Bakkerij Suykerbuyk in Nispen.

   

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen