28 & 29 juli 2024 ‘Abalco Draai van de Kaai’. Wielerkoers voor het eerst gratis toegankelijk!

Foto: archief Draai van de Kaai

Met de 43e editie van de Draai van de Kaai kiest het bestuur van het wielerspektakel voor innovatie. Zo is bijvoorbeeld de wielerkoers op maandag 29 juli voor het eerst sinds het bestaan van ‘de Draai’ gratis toegankelijk.

Liefhebbers van de wielersport hoeven geen toegangsbewijzen meer te kopen om hun favoriete dames-en herenprofs aan het werk te zien. Met het uitgebreide wieleraanbod, ook aan de jeugd (vanaf 2 jaar!) is gedacht, biedt de organisatie een programma voor het hele gezin. Dit jaar is het evenement vernoemd naar de nieuwe hoofdsponsor: ‘Abalco Draai van de Kaai’.

Naast het wielerspektakel wordt het voor de liefhebbers van live muziek weer volop genieten en meezingen. Met het vertrouwde ‘Warmdraaien’ op zondag 28 juli en ‘Hollandse Meezingers’ op maandag 29 juli, wordt de traditie van top-entertainment als vanouds voortgezet. Let wel: voor de beide festivals dienen wél tickets te worden aangeschaft!

Uitgebreid wielerprogramma

Het wielerprogramma op 29 juli belooft veel. Naast de professionals heren en dames, wordt er ook gestreden in de categorieën nieuwelingen, elite en belofte. Bovendien is er een koppeltijdrit. De kleintjes kunnen terecht voor een vijftal wedstrijden en een Fun Area bij het Curio. Het wielerspektakel wordt zoals gebruikelijk afgesloten met de finalekoers van de herenprofs over 42 ronden (70 km). Het programma begint voor de jeugd om 12.00 uur met de Loopfietsenrace, gevolgd door een aantal Dikke Banden Races vanaf 12.20 uur. Na de start van de nieuwelingen om 13.45 uur volgen de amateurs, elite-, belofte- en professional-B-renners. De damesprofs, 30 ronden (50 km), starten om 17.00 uur. Voorafgaand aan de finalekoers begint om 19.00 uur de koppelkoers. De herenprofs starten om 20.00 uur. Kijk voor het volledige overzicht op: www.dedraaivandekaai.nl.

Jeugd

Bij de Abalco Draai van de Kaai zijn het de kleinste rennertjes die het spits afbijten. Speciaal voor kinderen van 2, 3 en 4 jaar is er de Loopfietsenrace. Een ‘echte wedstrijd’ op het  parcours van de Draai van de Kaai die hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zeker niet mogen missen. Kinderen van 5 tot en met 12 jaar kunnen deelnemen aan de Dikke Banden Race. Deelnemen aan de Loopfietsenrace en Dikke Banden Race is gratis. Inschrijven kan via de website of op de dag zelf. Op de website is alle informatie te vinden over spelregels en veiligheidsvoorschiften.

Bike Fun Area

Na afloop van de Dikke Banden Race kunnen alle kinderen met hun ouders, broers en zusjes naar de Bike Fun Area. Hier kunnen ze zich met allerlei fun bikes gratis vermaken. Tevens vindt op dit terrein een van de voorronden plaats van het ‘Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking 2024’ dat voor de 8e keer wordt georganiseerd door Cycle Fun Productions. Aan de voorronden van dit kampioenschap, wie kan het allerlangzaamst fietsen op een parcours van 11 meter, mag iedereen meedoen. Uitzonderlijk veel concentratie, balans en fietstechniek zijn echter nodig om als slowbiker te schitteren. De wereldrecordhouder deed over de 11 meter namelijk meer dan 3 uur!

Entertainment – tickets

Naast al het wielerspektakel is er ook dit keer op het evenementenplein een uitgebreid en gevarieerd entertainmentprogramma dat een breed publiek zal aanspreken. Sterker nog: De Albaco Draai van de Kaai begint de middag en avond ervoor op zondag 28 juli met het bekende ‘Warmdraaien’. De line-up liegt er niet om: DJ H4ZEL, Team Rush Hour, Turfy Gang, Freddy Moreira, The Partysquad, Feestnation en Outsiders. Het programma begint om 16.30 uur en eindigt om 23.00 uur.

Op maandag 29 juli staat het evenementenplein in het teken van ‘Hollandse Meezingers’. Ook hier is van een veelbelovende line-up sprake: DJ Coenio, Marco Kanters, Jesse Prins, Jordy van den Boer, Django Wagner, Ferry de Lits, Robert van Hemert, Raymon Hermans, Alex, Ammar, Kafke, Wilbert Pigmans en Buren van de Brandweer. Aanvang: 15.00 uur. Einde: 24.00 uur.
Voor zowel ‘Warmdraaien’ als ‘Hollandse Meezingers’ dienen tickets te worden aangeschaft. Dit kan via de website: www.dedraaivandekaai.nl. Voor wie beide festivals wil bijwonen, zijn combi-tickets verkrijgbaar.
Bezoekers met tickets voor de ‘Hollandse Meezingers’ krijgen een polsbandje waarmee ze het festivalterrein in en uit kunnen lopen, zodat ze ook bij de (gratis) wielerwedstrijden aanwezig kunnen zijn.

Vertier

Met de Abalco Draai van de Kaai in het vooruitzicht staat Roosendaal e.o. twee dagen volop vertier te wachten. De combinatie van wielerkoers en live muziek heeft in het verleden bewezen een groot publiek aan te trekken. Niet voor niets pakt de organisatie van het evenement weer groots uit. Met de gratis toegankelijke wielerkoers, het uitgebreide wielerprogramma voor de jeugd, de verschillende koersen die voorafgaan aan de ‘grande finale’ met de herenprofs, én het Warmdraaien en de Hollandse Meezingers op resp. 28 en 29 juli, zal ‘de Kaai’ weer op haar grondvesten schudden.
Meer weten? Kijk dan op: www.dedraaivandekaai.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen