112

Drie tieners opgepakt voor betrokkenheid bij reeks inbraken

De jongste is zeventien, de andere twee zijn achttien en negentien. De politie verdenkt het drietal van betrokkenheid bij zeker tien woninginbraken in Roosendaal en omgeving.

De drie jonge mannen zijn woensdagochtend van hun bed gelicht en gearresteerd. Het onderzoek tegen hen is in volle gang.

Drie woningen doorzocht

De politie doorzocht vanmorgen in alle vroegte onder leiding van de rechter-commissaris drie woningen. De actie maakt deel uit van een groot onderzoek in Roosendaal naar woninginbraken, overvallen en straatroven. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Vuurwapens

In een van de woningen troffen agenten twee vuurwapen en een taser aan. De 55-jarige bewoner van de woning is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal weer vrijgelaten. De wapens zijn in beslag genomen; onderzoek moet uitwijzen of het om echte of om nepwapens gaat.

Nepwapens ook strafbaar

Een nepwapen dragen dat geschikt is om iemand mee te bedreigen, is een misdrijf. De straf die er op staat, is niet mis: je kunt tot negen maanden gevangenisstraf krijgen of een boete die kan oplopen tot 18.500 euro.

Aantal woninginbraken gestegen

Vorige week maakte de politie cijfers bekend over het eerste kwartaal van dit jaar. Toen bleek dat in het grootste deel van Brabant het aantal woninginbraken sterk daalt, maar dat dat niet geldt voor Roosendaal. Misschien komt daar met de aanhoudingen van vandaag verandering in.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen