112

Afsluiting A58 gisterenmiddag zorgde voor lange files

Foto: Jaap Joris / Flickr cc by-sa-2.0

Gisteren werd de A58 vlak na de middag voor de tweede keer afgesloten. Ditmaal door een ongeluk bij Heerle waarbij enkele vrachtwagens en een auto betrokken waren.

Van een van de vrachtwagens is de chauffeuse licht gewond geraakt.

De rijbaan tussen knooppunt De Stok en Heerle werd volledig afgesloten. Door de afsluiting ontstond een lange file die al bij de afslag Borchwerf (A17) begon.

In eerste instantie verwachtte Rijkswaterstaat de weg rond twee uur vrij te kunnen geven. Er bleek echter meer tijd nodig om het wegdek te reinigen en een deel van de berm af te graven. Ook moest vracht uit de vrachtwagens worden overgeladen voordat een bergingsbedrijf de wagens kon wegslepen.

De ANWB meldde rond halfzes dat de weg weer vrij was.

België slecht bereikbaar

Bij een botsing gisterenmorgen op de A16/E19 bij Loenhout vlogen drie vrachtwagens in brand. Daarbij kwam een van de bestuurders om het leven.

Het verkeer richting Antwerpen werd omgeleid via de A58, maar dat had weinig zin omdat ook deze weg afgesloten werd. Toen even later op de E34 in België een zwaar ongeval plaatsvond, kwam het verkeer richting België en met name Antwerpen muurvast te staan.

Hoewel de routes tegen de avond weer open waren, ondervond ook de avondspits nog veel hinder van de reeks ongelukken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen