112

112-berichten die het nieuws niet haalden

Foto: redactie

Een rondgang langs de tweets van de wijkagenten leverde ook deze week weer een aardige verzameling overtredingen op die het nieuws niet haalden.

  • Woensdag hielden wijkagent Dion Voorheijen en zijn collega in het Emile van Loonpark iemand aan die nog 15 dagen gevangenisstraf open had staan.
  • Zaterdag hebben agenten een erg dronken man aangehouden op de Oude Markt. Hij kreeg de kans om rustig naar huis te gaan, maar was nogal eigenwijs en eindigde in de boeien.
  • Tijdens de horecadienst in de nacht van zaterdag op zondag enkele schermutselingen in de kiem kunnen smoren dankzij cameratoezicht en tijdig ingrijpen. Dat meldt wijkagent Dré van Roomen.
  • Maandag is ‘na onderzoek, geduld en gesprekken’ in de Kroeven een verdachte aangehouden, afkomstig uit de wijk. Wijkagent Van Eekelen twittert: “Onderzoek naar diverse HIC crimes volgt. Trots op ‘mijn’ jeugd die juiste weg volgde richting politie en geen eigen rechter speelde.” HIC staat voor High Impact Crimes, delicten die voor slachtoffers grote gevolgen hebben zoals woninginbraak, overvallen, straatroof en geweld.
  • In nacht van zondag op maandag is in de Lavadijk een blauwe VW Transporter met kampeerspullen gestolen. Het kenteken is 4-VSP-59.
  • Maandagavond is rond 22.00 uur uit een garage aan Vlierwerf (Borchwerf Roosendaal) een Renault Scenic, kenteken 4-TBT-31, gestolen.
  • Woensdag waarschuwt wijkagent Martijn van Eekelen voor twee personen in Roosendaal en Bergen op Zoom die zich voordoen als politieagent en ouderen vragen stellen met betrekking tot waardevolle eigendommen. Het is een bekende babbeltruc. De twee legitimeren zich ‘keurig’ maar zijn zeker geen politieagenten. Van Eekelen: “Ben alert op dit soort personen en twijfelt u? Bel de politie.”

Info? Tips?

Heb jij informatie die de politie kan helpen, bel dan (0900) 8844.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen