112

Roosendaalse stapt na rijverbod in auto en rijdt fietser aan

Foto: Photo credit: jpalinsad360 / Foter / CC BY-SA

Gisterenavond werd haar rijbewijs ingenomen voor rijden onder invloed. Vanmorgen stapte ze weer in de auto, veroorzaakte een aanrijding en reed door.

De 44-jarige vrouw kijkt nu aan tegen een aanklacht voor tweemaal rijden onder invloed, achter het stuur kruipen zonder rijbewijs en doorrijden na een ongeluk.

Dijkcentrum

Gisterenavond reed de vrouw op het Dijkcentrum met haar auto een stoep op. Daarbij liep de auto twee lekke banden op. Een getuige belde de politie. De vrouw zou wazig uit haar ogen kijken.

Toen de politie arriveerde, vonden ze de bestuurster voorover gebogen over haar stuur in slaap met een nog draaiende motor. De agenten zetten de motor uit en maakten de vrouw wakker. Ze rook naar alcohol en sprak met dubbele tong.

Fles wijn

Ze vertelde dat ze een fles wijn op had. Een bloedproef moet uitwijzen wat haar alcoholpromillage was en of ze ook medicijnen of drugs had gebruikt. De agenten hebben haar rijbewijs ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.

Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk vertelt: “Je krijgt dan een rijverbod maar je auto wordt niet direct ingenomen. De vrouw heeft dus ook haar autosleutels teruggekregen. Ze zou lopend naar een vriendin gaan.”

Aanrijding

Vanmorgen werd rond half twaalf een 68-jarige fietsster aangereden op de Albastdijk. De automobiliste was doorgereden. De fietsster is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van haar verwondingen is niets bekend.

Agenten gingen op zoek naar de auto en troffen die aan in de Manderlaan. Achter het stuur dezelfde vrouw als vrijdagavond. Ze verzette zich bij haar arrestatie en schold de agenten uit.

Of de vrouw gisteren direct haar auto is gaan halen en ook vannacht heeft gereden of dat ze hem vanmorgen heeft opgepikt, is niet bekend.

Auto ingenomen

Ditmaal is de wél auto ingenomen. Van Hooijdonk: “Ook haar bloed wordt opnieuw onderzocht. We weten niet of ze simpelweg nog niet ontnuchterd was of dat ze opnieuw heeft gedronken.”

“De vrouw heeft relationele problemen. Hoe triest dat ook is, drank is niet de manier om je problemen ‘op te lossen’. Ze heeft niet alleen zichzelf maar ook anderen in gevaar gebracht,” aldus Van Hooijdonk.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen