112

71-jarige Roosendaalse na wilde achtervolging gearresteerd

Foto: Venture / Flickr cc by-sa-2.0

De politie heeft gisterenmiddag na een achtervolging door Breda een 44-jarige vrouw en haar 71-jarige Roosendaalse moeder aangehouden.

Rond drie uur ging in een Bredase drogisterij het alarm af. De dief rende weg en stapte in een kleine rode auto. Een alerte getuige noteerde het kenteken.

Wilde achtervolging

Even later zagen agenten de wagen met daarin twee vrouwen rijden en gaven een stopteken. De vrouw achter het stuur negeerde dat. De politie zette de achtervolging in met zwaailichten en sirenes.

Een fietser kon de auto maar net ontwijken. Tweemaal reed de automobiliste een straat met éénrichtingsverkeer in (tegen de rijrichting in). De auto begon tijdens de dollemansrit te roken en kwam uiteindelijk door technische problemen op de Ginnekenweg tot stilstand.

Nog een vluchtpoging

De dochter probeerde nog weg te rennen maar kwam niet ver. De 44-jarige vrouw uit Eindhoven is gearresteerd. Ze had een grote tas bij zich met drogisterij-artikelen en sieraden. De vrouw blijkt een bekende te zijn van de politie.

Rijbewijs ingenomen

De bestuurder, een 71-jarige vrouw uit Roosendaal, is ook aangehouden. De politie heeft haar rijbewijs ingenomen omdat ze tijdens de achtervolging andere verkeersdeelnemers in gevaar heeft gebracht.

In de auto werd nog een boodschappentas met verzorgingsproducten gevonden. Het lijkt erop dat de moeder in de auto heeft gewacht terwijl haar dochter ‘aan het winkelen’ was. Er wordt proces-verbaal tegen het tweetal opgemaakt.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen