112

Schietpartij Burg. Freijterslaan: schutter opgepakt – één dode

Foto: E. Dronkert / Flickr cc by-2.0

Rond 16.45 uur werd er een schietpartij in de Freijterslaan gemeld. Om 17.30 uur is verdachte opgepakt. Het slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden.

Blijkbaar wist de melder dat er een zwaargewonde was, want politie, ambulance en traumahelikopter werden vrijwel tegelijk opgeroepen.

Omgeving afgesloten

De dader was voortvluchtig en de politie zette de omgeving af. Een politiehelikopter assisteerde de zeker twintig agenten die met getrokken wapens de buurt doorzochten.

Blijkbaar was de man een woning binnen gevlucht. Het is niet bekend of dat ook in de Freijterslaan was, en of het misschien zijn eigen woning betrof. In elk geval werd de verdachte na een klopjacht van zo’n drie kwartier naar buiten gehaald. Het zou om een wat oudere man met een wandelstok gaan.

Slachtoffer overleden

  • Update 18.15 uur: De politie maakt bekend dat het slachtoffer is overleden aan zijn verwondingen. Het ambulancepersoneel kon hem – het schijnt om een man te gaan – pas bereiken toen de verdachte was opgepakt en de omgeving veilig was.

  • Update 18.20 uur: Er cirkelen nog steeds heli’s in de lucht. Deze zijn van de politie en brengen de omgeving in kaart.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen