112

Schaap Wouwse Plantage doodgeschoten door ‘een gek met een vuurwapen’

Foto: Erik de Jonge

Boswachter Erik de Jonge kreeg gisterenmiddag een telefoontje van de schaapsherder van Wouwse Plantage: “Ik heb hier een dood schaap en vertrouw de zaak niet.”

De Jonge ging naar de aangegeven plek in de bossen bij de Zurenhoek. Daar trof de boswachter dit gruwelijke tafereel aan. Het schaap is volgens De Jonge van dichtbij met een handvuurwapen neergeschoten. Tweemaal. Afgeslacht.

Niet op slag dood

De Jonge: “We zijn ongelooflijk geschrokken. De aanblik van het schaap, de wetenschap dat het dier waarschijnlijk niet op slag dood was, maar ook het feit dat er een gek met een vuurwapen in ons gebied rondloopt.”

Maandagmiddag lag het dier er nog niet. Vermoedelijk heeft iemand maandagavond zijn (illegale) wapen op het schaap uitgeprobeerd. Misschien omdat hij ‘iets uitdagenders’ wilde dan de bordjes waar wel vaker op geschoten wordt.

Publiciteit

Samen met de politie hebben de schaapsherder en de boswachter een oproep gedaan voor getuigen. Zij kunnen zich via (0900) 9944 melden bij de politie.

roosendaal.nieuws.nl vroeg De Jonge of hij niet bang is dat de publiciteit deze ‘gek’ een stuk voldoening zal geven. “Dat is inderdaad een afweging geweest. Maar de kans dat we ‘m pakken of dat de dader toch wel schrikt van de walging die zijn daad oproept bij mensen heeft voor ons de doorslag gegeven om de media op te zoeken.”

Vanmorgen heeft De Jonge zelfs een cameraploeg van Hart van Nederland op bezoek gehad. “Het schaap ligt er natuurlijk niet meer.”

  • Een item over het doodgeschoten schaap vanavond om 18.00 uur op SBS6.

Lees ook:

Dossier: Interviews

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden