112

Sluiting drugspand aan de President Kennedylaan

Foto: publiek domein

Burgemeester Jacques Niederer sluit opnieuw een drugspand. Op 11 april 2018 kwam de drugssquad in actie bij een de huurwoning aan President Kennedylaan in Roosendaal. Bij het doorzoeken van de bewuste woning vonden politieambtenaren soft- en harddrugs en een verboden wapen.

Op de zolder, in de keuken, in een slaapkamer en in de achtertuin werden diverse hoeveelheden soft- en harddrugs gevonden. Het ging om circa 7 kilo henneptoppen, 181 XTC/MDMA-pillen en circa 350 gram amfetamine in poedervorm. De hoeveelheden aangetroffen hard- en softdrugs overschrijden ruimschoots de door het Openbaar Ministerie als voor eigen gebruik aangemerkte hoeveelheden. Naast de verdovende
middelen is ook nog een stroomstootwapen aangetroffen in de woning.

Sluiting voor een half jaar

De gedwongen sluiting duurt een zes maanden. De sluiting gaat in op 14 juni 2018 en duurt tot 14 december 2018. De eigenaar en bewoners van de huurwoning zijn hierover in kennis gesteld. Burgemeester Jacques Niederer licht zijn besluit als volgt toe: ”Inwoners van Roosendaal moeten zich veilig kunnen voelen in hun wijken en dorpen. Om die reden sluit ik dit huis voor een half jaar. Het gaat hier immers om een zorgelijke situatie, zeker als ik kijk naar de grote hoeveelheden drugs die werden gevonden. Samen met onze eigen drugssquad, de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en woningbouwverenigingen blijven we actief optreden tegen drugshandel en drugsoverlast.”

Het is belangrijk dat burgers blijven melden waar de drugsoverlast plaatsvindt, zo laat de gemeente weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen