112

Drugspand aan de Hulsdonksestraat voor drie maanden dicht

Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

Burgemeester Jacques Niederer sluit een huurwoning aan de Hulsdonksestraat voor de duur van drie maanden. Hij neemt deze maatregel omdat de bewoner een grote hoeveelheid hennepstekken in de woning aanwezig had.

Daarnaast bleek dat er een hennepkwekerij in aanbouw was.

Aangetroffen drugs

Op 16 juli jl. doorzochten medewerkers van de drugssquad het huis aan de Hulsdonksestraat in Roosendaal. Bij deze doorzoeking werden in de schuur bijna tienduizend hennepstekken aangetroffen. Daarnaast werd er in een slaapkamer gewerkt aan de bouw van een hennepkwekerij. In de bijbehorende garage lagen diverse kweekmaterialen en potgrond opgeslagen.

De gebeurtenissen zijn voor burgemeester Jacques Niederer reden om de woning aan de Hulsdonksestraat voor drie maanden te sluiten. De sluiting gaat in op 20 september 2018 en duurt tot 20 december van dit jaar. Burgemeester Jacques Niederer zegt in een reactie: ”Ik ga opnieuw een drugspand tijdelijk sluiten. Alle toegangsdeuren en ramen worden afgesloten en gedurende drie maanden mag er niemand in de woning komen. Onze drugssquad deed daar vlak voor de zomervakantie een inval. Alle aangetroffen spullen duiden op mogelijke handel in drugs. In ieder geval was men bezig met voorbereidingen om hennep te telen. En dat willen we niet in Roosendaal, want inwoners moeten zich veilig kunnen voelen in onze wijken en dorpen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen