112

Vijf verdachten aangehouden op station Roosendaal

Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

Na een oproep van dienstdoende BOA’s op het station in Roosendaal gingen, op zondag 10 oktober 2021 omstreeks 01.15 uur, meerdere politieagenten ter plaatse.

Op het station troffen zij een groep van 20 tot 30 jongeren. Vier van hen waren aangehouden door de BOA’s voor mishandeling. Omdat de groep zich bemoeide met de aanhouding was de situatie ter plekke chaotisch. De politieagenten vorderden iedereen (meerdere malen) om zich van het station te verwijderen om zo een veilige werkruimte te verzorgen. Sommige toeschouwers gaven gehoor aan de vordering, anderen niet. Door de politie is een diensthond ingezet om de mensen weg te sturen, ook hebben agenten hun wapenstok gebruikt. Eén van hen, een 21-jarige man uit Steenbergen, werd aangehouden omdat hij weigerde aan de vordering te voldoen. Hij zit vast in een politiecellencomplex en wordt zondag gehoord.

De vier andere verdachten zijn eveneens overgebracht naar een politiecellencomplex. Het betreffen mannen in de leeftijd van 19 en 21 jaar. Ze zijn allemaal woonachtig in Steenbergen. De mannen worden verdacht van het mishandelen van de BOA’s. Zij doen aangifte van de mishandeling.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd, de verdachten en slachtoffers mogen verklaringen afleggen bij de politie.

bron: politie.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden