112

Politie spoort honderd kilo explosieven op in Roosendaal en omstreken

Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

De politie heeft donderdag 30 december tijdens een actie in Roosendaal en omgeving zeker honderd kilogram zwaar illegaal vuurwerk opgespoord. De actie vond plaats met boa’s in de gemeenten Halderberge, Roosendaal, Rucphen en Moerdijk.

Twee politie-eenheden meldden zich rond 19.10 uur bij een woning aan de Nieuwe Hoofdweg in Zegge. De politie had een melding gekregen dat in het huis zwaar vuurwerk  lag. Op zolder vonden agenten dertig kilogram. Rond 21.20 uur vond de politie in een woning aan de Prinses Margrietstraat in Willemstad vijf kilo illegaal vuurwerk. Rond 22.45 uur was het in een schuur bij een woning aan de Maxburgh in Roosendaal weer raak met ongeveer driehonderd Cobra’s (17 kilogram) en twaalf shells (vijftien kilo). Rond 23.00 uur werd de actie in een woning aan de Gagelrijzen in St. Willebrord afgerond. Verspreid in de woning vonden agenten 35 kilo illegaal vuurwerk.

Processen-verbaal

Al het illegaal vuurwerk, er kan beter gesproken worden van explosieven zijn in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. De eigenaren zullen worden verhoord en tegen hen worden processen-verbaal opgemaakt.

Voorkant

Naast het stoppen van deze gevaarlijke opslagplaatsen, is het heel effectief om tijdig explosief materiaal te onderscheppen, omdat de politie weet dat baldadige jongeren, relschoppers en hooligans met illegaal vuurwerk bezig zijn en die naar de politie en andere hulpverleners gooien. Ook criminelen gebruiken deze materialen om te bedreigen en om plofkraken mee te plegen. Zaak dus om zoveel mogelijk aan de voorkant op te sporen.

bron: politie.nl

Cookieinstellingen