112

Roosendaalse basisschool kinderen krijgen les over online veiligheid

Foto: Gemeente Roosendaal

Op dinsdag 21 mei jl. kregen leerlingen van een aantal Roosendaalse basisscholen gastlessen over veilig internet gebruik. Door de steeds verdergaande digitalisering van de samenleving blijft dit een belangrijk thema. Juist ook voor kinderen. 

Het was overigens een gezamenlijk project van de gemeenten Halderberge, Moerdijk, Rucphen en Roosendaal in nauwe samenwerking met de politie, jongerenwerk en HALT.

In de voorlichting kregen de leerlingen op interactieve wijze les in de wereld van online gevaren en hoe zij zich daar tegen kunnen weren. Het ging vooral om preventie en bewustwording. Thema’s die daarbij behandeld werden, waren onder andere het gebruik van social media, online pesten, online oplichting en sexting. De lessen werden gegeven door een politieagent, jeugdboa, HALT-medewerker, jongerenwerker en straathoekwerker. 

Social media

Kinderen van basisschool groepen 7 en 8 zijn vaak al actief zijn op het internet. Social media zijn niet meer weg te denken en leveren vaak een positieve bijdrage aan het sociale leven van jongeren. Maar er zijn ook risico’s. In aanloop naar hun middelbare school tijd gingen ze met een professional en elkaar uitgebreid in gesprek over die risico’s. Daarbij kregen ze niet alleen tips, ook hun eigen online ervaringen werden besproken.

Meer informatie

Kinderen en hun ouders kunnen voor meer informatie over (cyber)pesten of andere online zaken terecht op de website van de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen