4e editie festival Roosendaal Danst!

Foto: Roosendaal Danst

Laat je betoveren door de dansers met passie of doe zelf mee tijdens de vierde editie van festival Roosendaal Danst!

Tijdens deze week van dinsdag 19 tot en met zondag 24 september is er volop te beleven en te genieten van dans. Professionals en dansers in opleiding uit het hele land bieden samen met amateurs uit de regio een afwisselend programma voor jong en oud.

Programma 4e editie

Dinsdag 19 september trapt het festival af met een thema-avond rondom dementie in samenwerking met Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant. De informatieve avond in De Kring gaat vooraf aan de voorstelling Onvoorwaardelijk, van Vuur en Vlam Produkties, over de confrontatie met Alzheimer.

Op vrijdag 22 september kunnen de festivalbezoekers genieten van de bijzondere locatievoorstelling Ten noorden van Nergens van De Dansers. Zeven dansers en muzikanten beproeven de grenzen van hun lichaam en hun doorzettingsvermogen en proberen te ontsnappen aan het moderne leven. Dit dansconcert is te zien in de Tongerlotuin. In de tussentijd bezoekt de artist-in- residence uit Indonesië, choreograaf en danser Viko Andy Rindarsyah, lokale dansscholen om de amateurdansers mee te nemen in de Indonesische (dans)cultuur tijdens inspirerende workshops.

Wethouder Hans Verbraak verzorgt zaterdag 23 september om 13.00 uur samen met een professionele danser een warming-up op het Tongerloplein. Daarna biedt De Kring in de kleine zaal tijdens twee middagprogramma’s, om 13.30 u en om 15.30 u, het podium aan amateur danstalenten uit de regio en aan studenten van dansopleidingen uit het hele land. Om 19.30 u is in de grote zaal een programma te zien met als thema ‘hedendaagse dans met een Indonesische geur en kleur’. De artist in residence, studenten van Lucia Marthas Institute for Performing Arts en regionale dansscholen zijn onderdeel van dit avondprogramma.

Op de afsluitende dag, zondag 24 september, zijn diverse dansacts te zien op diverse winkellocaties in het centrum. Dansers met ambitie krijgen de mogelijkheid om hun passie en talent te laten zien aan een professionele jury tijdens de danswedstrijd ‘Dansprijs 2017’. Overdag vinden de voorrondes plaats en aansluitend is de finale in de grote zaal van De Kring.

Dansprijs van 1500,-

Aanmelden voor de Dansprijs kan binnenkort via www.roosendaal-danst.nl/dansprijs. De winnaar ontvangt €1.500,- van CultuurCompaan om te besteden aan de ontwikkeling van een choreografie onder leiding van een professional.

Kom genieten, kijken en meedoen

Kom ook genieten! Doe zelf mee of laat je betoveren door de dansers met passie. De indeling van het programma maakt de organisatie bekend via de nieuwe website www.roosendaal-danst.nl. Houd de site en de Facebookpagina van Roosendaal Danst! in de gaten voor het laatste nieuws.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen