Expositie TONG IV – Send in the clowns in museum Tongerlohuys

Foto: Stichting Erfgoedcentrum Tongerlohuys

Met ingang van zondag 2 februari is de expositie TONG IV – Send in the clowns te zien in museum Tongerlohuys. Wat gebeurt er als je vijf hedendaagse kunstenaars de volledige vrijheid geeft in een historisch museum? Dan ontregelen ze het museum van zaal tot depot.

Vijf van oorsprong Roosendaalse kunstenaars die hun geboortestad achter zich hebben gelaten en naam en faam hebben gemaakt, zowel in Nederlandse musea als in het buitenland, keren terug naar Roosendaal voor een unieke presentatie. Ze krijgen de vrijheid om de vaste collectie van het Tongerlohuys naar hun hand te zetten én er met eigen kunstwerken op te reageren. Een bijzondere uitwisseling tussen historisch en hedendaags, en tussen ‘oud’ en ‘nieuw’.

Gijs Assmann, Berend Hoekstra, Judith Krebbekx, Q.S. Serafijn en Koen Vermeule zetten het museum (spreekwoordelijk) op zijn kop! Ze laten hun werk een dialoog aangaan met de vaste collectie en gebruiken verrassende objecten uit het depot, met als hoogtepunt een gezamenlijk kunstwerk. De expositie is te zien tot en met zondag 21 juni 2020.

  • Kijk voor actuele informatie over de tentoonstelling, openingstijden en overige informatie op www.tongerlohuys.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen