DierenLot geeft Dierenopvangcentrum Arduin dierenambulance in bruikleen

Foto: Stichting DierenLot

Sinds gisteren beschikt Dierenopvangcentrum Arduin over een gloednieuwe dierenambulance. De vrijwilligers hebben hem in bruikleen gekregen van stichting DierenLot.

Dierenopvangcentrum Arduin had wel een ambulance maar die was er slecht aan toe. De auto viel vaak uit en moest regelmatig naar de garage. Maar ja, een nieuwe ambulance kost geld. Veel geld. En dat was er niet.

Als je een dier in nood te hulp wilt schieten, moet je er wel op kunnen vertrouwen dat de ambulance onderweg niet strandt.

Dierenambulance Arduin

Met een grote, blije lach hebben de vrijwilligers van Dierenopvangcentrum Arduin gisteren de DierenLot Dierenambulance in ontvangst genomen. Het is een gloednieuwe Opel Vivaro, een ambulance met gedegen basisuitrusting en helemaal klaar om dieren in nood te helpen. De vrijwilligers van Arduin kunnen weer veilig op pad.

Dierenambulance Arduin

De dierenambulance is 24 uur per dag, 7 dagen in de week paraat. De ambulance haalt gewonde en zwervende dieren op. De ambulance rijdt voor alle dieren, dus niet alleen voor honden en katten.

  • Voor het ophalen van overleden dieren moet je contact opnemen met de gemeente.

De ambulance is een ophaaldienst en verricht geen medische behandelingen. Natuurlijk zorgt de dienst ervoor dat gewonde dieren zo snel mogelijk medische zorg krijgen.

Gevonden dieren worden op het asiel gecheckt op aanwezigheid van een chip, zodat de eigenaar gebeld kan worden. Honden en katten worden in het asiel opgevangen. Voor overige dieren wordt noodopvang verzorgd, waarna ze naar gespecialiseerde adressen gaan. Je kunt de dierenambulance bereiken:

  • maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur via het asiel: (0167) 532627
  • buiten deze uren via de politie: 0900-8844 of 114 red een dier (alléén voor spoedgevallen)

DierenLot

Stichting DierenLot heeft intussen al ruim zeventig dierenambulances in Nederland rondrijden die ze gratis in bruikleen geven aan dierenhulporganisaties. De stichting is volledig afhankelijk van donaties.

Dierenlot

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen