MariadalSensation: een kijkje achter de gevel van Mariadal

Foto: redactie

Wie kent Mariadal niet? Op 9, 11 en 20 juni organiseert Frank van Beers samen met dochter Mendy MariadalSensation, ‘een reeks avontuurlijke wandelingen langs de verborgen schatten van het klooster’. Mét hapjes en een kleine bierproeverij.

MariadalSensation is wel een erg hippe naam voor een kloosterwandeling.
Die naam heeft alles te maken met het het feit dat de opbrengst via ColSensation naar het KWF gaat.

150606 Frank van Beers - Mont VentouxOp wat voor manier zijn jullie betrokken bij Colsensation?
Een paar jaar geleden heb ik samen met mijn dochter Mendy meegedaan aan Alpe d’HuZes. Vorig jaar hebben we met ColSensation de Mont Ventoux bedwongen. In september gaan we weer. Op die manier proberen we geld bij elkaar te krijgen voor KWF. De netto opbrengst van MariadalSensation gaat naar ColSensation en komt dus ook terecht bij KWF.

En dan de ‘Sensation’ van Mariadal…
Ja, rondlopen in Mariadal geeft mij nog altijd een speciaal gevoel. Ik denk dat dat voor veel Roosendalers geldt. Ze zijn er getrouwd, hebben vorig jaar in de tuin meegedaan aan de Samenloop voor Hoop of kregen vroeger gymles in de kloostertuin. Of ze kennen het buitenkant en willen nu wel eens een kijkje áchter de gevel nemen. Er komen – zeker nu er zoveel verenigingen in Mariadal kantoor houden, lezingen organiseren of wat dan ook – best veel mensen in het klooster. Alleen zien ook zij maar een heel klein gedeelte.

Jullie laten meer zien?
Vorig jaar hebben we ook een paar rondleidingen verzorgd door Mariadal. We hebben ons toen gericht op de kapel, het verblijf van de zusters en de tuin. De bedoeling is om nu ook de klokkentoren, de zolder boven de kapel, de kelders en gangen te bezoeken (neem gerust een zaklamp mee!). Plaatsen waar je anders nooit zult komen. En waarschijnlijk gaan we ook wel weer de tuin in.

MariadalSensation is dé kans om een kijkje achter de gevel te nemen.

Hoe zit het met de hapjes en de proeverij?
Dit jaar werken we samen met Peter Kesseler. Een aantal gastsprekers en hij vertellen tijdens de rondleiding verhalen. Er zijn inderdaad hapjes en na afloop organiseert Peter een kleine bierproeverij van een aantal La Trappe bieren. Zaterdag 20 juni kunnen deelnemers ook inschrijven voor ‘een eetplankje’. Peter kennende zal MariadalSensation ook op culinair vlak goed verzorgd zijn.

Loopt het een beetje met de inschrijvingen?
Toen we voorstelden dit jaar weer een aantal wandelingen te organiseren – nu onder de naam MariadalSensation – hadden we gelijk een aantal aanmeldingen. We hebben eigenlijk alleen via Facebook een oproep gedaan, maar we hebben al ruim 50 deelnemers. We denken per avond voor 25 tot 30 man ruimte te hebben. Mensen kunnen zich tot een dag vóór de rondleiding opgeven. Voor groepen van tien mensen of meer regelen we op verzoek een extra rondleiding.

  • Dinsdag 9 en donderdag 11 juni: van 19.30 tot 22.00 uur.
  • Zaterdag 20 juni: start 14.00 uur.
  • Kosten €15 euro – de opbrengst gaat via ColSensation naar KWF.
  • Op 20 juni kun je voor €10 extra een eetplankje reserveren.
  • Aanmelden tot een dag van tevoren via [email protected].
Dossier: Interviews
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen