Buurt-Tuin: gezellig buurten met je buren

Foto: Danny van den Aarsen

Vrijdag heeft wethouder Polderman de Buurt-Tuin van verzorgingshuis de Brink en het Landjuweel officieel geopend.

De wethouder overhandigde het naambordje met daarop ‘De Buurt-Tuin’ aan de 84-jarige Brink-bewoonster mevrouw Koop. Daarna spijkerde de wethouder het bordje eigenhandig op het tuinhuisje. De tuin is sinds april in gebruik.

In beweging

Veel bewoners van verzorgingshuizen komen amper buiten. De tuin nodigt mensen uit om in beweging te komen, merkte Hugo Polderman op in zijn speech.

De tuin is een plek om te buurten bij een kop koffie, een rondje te wandelen of een potje jeu-de-boules te spelen op de in de tuin aangelegde baan.

150817 Buurt-tuin - Danny van den Aarsen (2)

Gezellige middag

Na het officiële gedeelte was er een kleine maar gezellige markt. Deze tuinfair zou eerst buiten worden gehouden, maar de weersverwachting stak daar voor stokje voor.

Het thema was ‘natuur’. Zo was er een imker, een mandenvlechter, iemand die producten uit de moestuin verkocht, een beeldhouwster en twee schilders. Natuurlijk was er ook een hapje en een drankje voor de ruim tachtig aanwezigen.

Van hangplek tot Buurt-Tuin

De Buurt-Tuin was eerder een pleintje waar veel jongeren rondhingen. Ze bezetten de bankjes en de ouderen uit de buurt voelden zich er ongemakkelijk bij. De bankjes zijn weggehaald, de tuinstoelen staan veilig opgeslagen in het tuinhuisje.

Vrijwilligers nodig

Voorlopig komen de stoelen alleen op woensdag tevoorschijn. De bewoners zouden graag vaker naar de tuin gaan, maar daarvoor zijn vrijwilligers nodig.

Mensen die op een vaste middag willen helpen de stoelen buiten te zetten, koffie te schenken en een praatje te maken met bezoekers kunnen contact opnemen met Janneke de Kroon, telefoon 531688 of via [email protected].

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen